Margus Hunt sai pühapäeval kirja NFL-ikarjääri esimese sack’i.Foto: Ekraanitõmmis
NFL ameerika jalgpalli liiga
3. november 2014, 17:36

Margus Hundi aktsiad vajavad upitamist, sest mänguaeg jäi taas napiks

Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals alistas pühapäeva õhtul 33:23 Jacksonville Jaguarsi. Eestlane sai NFLi-karjääri 18. mängus kirja esimese vastase mängujuhi mahamurdmise (sack), mis äärekaitsjate (Hundi positsioon) seas kõige kõvem valuuta.

"Bortles murtakse maha! Ja see tähendab ka mängu lõppu. Margus Hunt vormistab Cincinnati võidu. Jaguars pingutas neljandal veerandajal kõvasti, aga Bengals pidas vastu ja pole koduväljakul kaotanud 14 põhihooaja-mängu järjest," hõikasid telekanali CBS kommentaatorid eetrisse, kui Hunt 12 sekundit enne kohtumise lõppu Jaguarsi mängujuhti turvanud Luke Joeckeli eest ära lükkas ja siis vastaste mängujuhi Blake Bortlesi eeskujulikult maha murdis.

Lõpuvile järel levisid Bengalsi kodustaadionil kõlakad, et Hunt oli Bortlesit kohe nii võimsalt ramminud, et randmeluu katki, aga Jaguarsi meeskond neid ei kinnitanud. Küll aga oli kindel, et sack kuulub saba ja karvadega Hundile. Mullusel debüüthooajal sai Hunt kirja 0,5 sack'i ehk ainuke mängujuhi mahamurdmine tuli meeskonnakaaslasega pooleks jagada. Nüüd mitte.

Loodetavasti tähendab pühapäevane õnnestumine, et punn on pealt ära ja neid murdmisi tuleb veel, sest just nende arvu järgi äärekaitsjaid hinnatakse ja mida enam sack'e, seda kõrgemas hinnas Hundi aktsiad. Nende upitamine on Eesti vägimehe jaoks praegu üpris vajalik, sest teist kohtumist järjest jäi ta mänguaeg napiks.

"Margus Hunt osales teist matši järjest vähem kui 10 episoodis. Osaliselt süüdi ikka teda segav vigastus (Hunt vigastas septembri lõpus õlga – toim), osaliselt tõik, et hooaja esimeses pooles ei avaldanud ta oma esitustega treeneritele piisavalt head muljet," kõlas ajalehes Cincinnati Enquirer Bengalsi tegemisi kajastava ajakirjaniku Paul Dehner Jr hinnang.

Bengalsil on kirjas viis võitu, kaks kaotust ja üks viik, millega ollakse AFC konverentsi põhjadivisjoni liidrid, aga edu rivaalide ees on napp. Divisjoni võitmine on NFLis kõrges hinnas, sest tagab automaatselt koha play-off'is. Bengalsi hooaeg jätkub juba neljapäeval, kui võõrustatakse Cleveland Brownsi, kes kuulub samasse divisjoni (loe: võit on väga tähtis, suisa kohustuslik).