Martin Paasoja.Foto: LAURA OKS
Korvpall
3. november 2014, 20:43

Operatsiooni ootav Martin Paasoja teeb homme lätlaste vastu kaasa (3)

Korvpalli Balti liigat kolme võidu ja ühe kaotusega alustanud Rapla Tyco kohtub homme B-alagrupi kohtumises koduväljakul grupi ühe soosiku Liepaja/Triobetiga. Kaasa teeb ka põlveoperatsiooni ootav tagamängija Martin Paasoja.

„Operatsiooni aeg pole veel teada ja seni teeb ta mängudes kaasa. Tal on nn. hüppaja põlv, kord valutab, siis ei valuta. Kui koormust vähem anda, siis on tal enam-vähem, aga nii ka ju ei saa, et üldse koormust ei anna ja ta üldse ei mängi," rääkis Rapla peatreener Aivar Kuusmaa.

Hooaja alguses eemal olnud Oliver Metsalu saab homme samuti vajadusel kaasa teha ja seega on Rapla ainsad eemalejääjad Rait Keerles ja Kristjan Voolaid. Põlvega hädas olev Keerles peaks treeninguid jätkama reedest, puukborrelioosist taastuv Voolaid peab mänguplatsile saamist ootama veel umbes poolteist kuud.

Kauaaegne Läti keskmik Liepaja paistab sel hooajal tugevam kui kunagi varem. Pärast Balti liiga karikaturniiri finaalis saadud kindlat võitu Tartu Ülikool/Rocki üle on Läti liigat alustatud kuue võidu ja ühe kaotusega, Balti liiga seni ainsas kohtumises oldi kodusaalis 93:65 üle Kedainiai Nevežisest. Mäletatavasti suutis Nevežisest eelmisel nädalal jagu saada ka Rapla, kui Leedu klubi võideti 71:70 Ernestas Ezerskise lõpusekundi kaugviskest.

„Koosseisu vaadates peaks Liepaja koos Utenaga meie alagrupi favoriidid olema. Kaks leedulast (Andrius Mazutis, Edgaras Zelionis), ameeriklane (Dwayne Johnson) ja lätlased on ka korralikud. Peatreener Uvis Helmanis on suhteliselt hea võistkonna kokku ajanud. On silma jäänud, et nad mängivad väga kvaliteetset korvpalli. Meil saab raske olema võita, aga ma ei ütle, et see võimatu oleks.

Hoolimata rohketest vigastustest usub Kuusmaa, et allesjäänud mängijatele suur koormus liiga ei tee. „Viimaste mängude põhjal on nad ilusti kestnud ja laupäeval suutsime Valgale 40 minutit survet avaldada. Mängijad on võimelised praeguses seisus 35 minutit küll vastu pidama. Kahjuks tuli meil eile ära pidada edasilükatud karikamäng, tegelikult oli pühapäev mõeldud puhkepäevaks," viitas Kuusmaa karikavõistluste kaheksandikfinaalile Tamsalu Los Torose vastu, mille Rapla 104:81 võitis.