Sergei PareikoFoto: LAURA OKS
Jalgpall
4. november 2014, 13:19

Volgast lahkunud Sergei Pareiko: Ootan UEFA otsust (3)

Eesti jalgpallikoondise esiväravavahi Sergei Pareiko segased suhted Venemaa esiliigaklubi Nižni Novgorodi Volgaga on saamas selgust - mees katkestas 22. oktoobril lepingu ning treenib hetkel endise juhendaja juures Poolas. Venemaa klubiga suheldakse UEFA kaudu. 

Pareiko ei mahtunud sel hooajal koduklubis Nižni Novgorodi Volgas põhikoosseisu, sest polnud nõus augusti alguses palgakärbet sisaldavat lepingut muutmast . Seejärel kõrvaldati ta põhimeeskonnast ning oli sunnitud koos mõne kaaslasega harjutama tiimist eraldi. Tagatipuks polnud tema kontole laekunud mitme kuu palk ning lõpuks otsustas mees klubist lahkuda. Ühtlasi kogus Pareiko kokku kõik dokumendid, et saada UEFA-poolne kinnitus, liitumaks talvel mõne uue klubiga.  

"Asjad on niipalju klaaritud, et kõik lõplikud paberid viisin sel nädalal UEFAsse. Nemad otsustavad edasi, kuid kaua otsust ootama peab, ei tea. Klubi peaks tasuma mulle võlgnevused ja kogu summa kuni mu lepingu lõpuni," sõnas 4,5 kuu palka ootav Eesti koondise puurivaht Õhtulehele. 

UEFA on ühe Pareiko meeskonnakaaslase mure juba lahendanud. "UEFA saatis klubile kirja ning Volga pidi palga välja maksma. Aga kõik on aja küsimus, mina olen valmis ootama,"  rääkis Pareiko.

Aastail 2011-2013 Krakowi Wislas pallinud Pareiko siirdus pärast koondise EM-valikmänge Leedu ja Sloveeniaga treeningutele Poola. "Olen Poznanis oma endise väravavahtide treeneri juures. Kõigil on mugav - tema teeb siin oma tööd ning aitab samal ajal mind. Ta tegi mulle väikese laagri, mis on vormihoidmise koha pealt väga mõttekas," rääkis Pareiko.

Eesti koondis peab 12. novembril maavõistlusmängu Norraga ja kolm päeva hiljem võõrsil EM-valikmängu San Marinoga. Puurilukk saabub Eestisse tagasi reedel. "Loodan selle aasta lõpetada hea tujuga, tulemused peavad sellele vastama. Oleme selleks suutelised," arvas ta.