Gert KullamäeFoto: ALDO LUUD
Korvpall
4. november 2014, 22:37

Gert Kullamäe: viimasel veerandil suruti meid igas mõttes ära (2)

Tartu Ülikool/Rock alustas EuroChallenge mänge Rumeenias sealse Targu Jiu Rovianri Energia vastu. Kuigi enne viimast neljandikku juhiti punktiga, tuli lõpuks vastu võtta 56:74 kaotust. Timo Eichfuss kogus meeskonna parimana 17 punkti ja kuus lauapalli.

Ligi tuhandepealise publiku ees jäid tartlased kohe alguses suurde kaotusseisus. Kui mängitud oli viis minutit ja seis 2:13, saadi aga oma mootor tööle ja mõni minut hiljem oli kaotus vaid kahepunktiline seisul 13:15. Avaveerandajal tegi Rumeenia meeskonnas palju pahandust Porter Troupe, kes sai veerandajaga kirja kõik oma 10 punkti. Veerandaja lõpuks tegid võõrustajad minispurdi ja esimesele pausile mindi Rovinari 21:15 eduseisus.

Teisel veerandajal hoidis ilma vigastust ravivate Augustas Peciukeviciuse ning Joosep Toometa mänginud TÜ/Rock kaotusseisu viie-kuue punkti peal. Veerandaja lõpus suutsid Timo Eichfuss ja Gert Dorbek kahepeale meeskonna taas mängu tuua ning poolajapausiks vähendati kaotus punktiliseks seisul 34:35.

Kolmandal veerandajal jätkus sama stsenaarium – kohe alguses jäid tartlased tagaajajaks ning alles veerandaja viimase paari minutiga saadi pisut jooksma ja kohe oldi taas mängus. Eichfussi ainus kaugvise viis 30 sekundit enne veerandaja lõppu TÜ/Rock esimest korda juhtima seisul 47:46

Kättevõidetud initsiatiivi ei suudetud aga viimasel neljandikul realiseerida. Rovinari poolelt võttis mängu täielikult üle 185cm pikkune tagamängija Giordan Watson, kes hakkas ise läbiminekuid tegema ja tabama ka keskpositsioonilt. Et tartlased ei saanud kuidagi palli korvi toimetada, siis käriseski vahe iga mänguminutiga suuremaks ja lõpuks tuli vastu võtta 56:72 kaotus.

TÜ/Rocki parim punktitooja oli Timo Eichfuss 17 punkti ja kuue lauapalliga. Gert Dorbeku arvele jäi 12 punkti ja neli lauapalli. TÜ/Rock oli püstihädas pallikaotustega ning neid kogunes lõpuks 21, millest 14 lõppes vastaste vaheltlõikega. Samas võitsid tartlased lauavõitluse 32:31.
 
Giordan Watson oligi lõpuks üleplatsimees 19 punkti ja nelja korvisööduga. Louis Darby lisas 16 ning Nemanja Milosevic oli lähedal kaksikduublile 12 punkti ja üheksa lauapalliga. Avaveerandajal hoos olnud Porter Troupe jäi 10 punkti peale.
 
TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul sai viimasel neljandikul jõud otsa. "Esimesed kolm veerandaega püsisime kõva võitlusega mängus, aga viimasel ei jagunud enam püssirohtu. Meid suruti igas mõttes ära ja vahe läks lõpus lubamatult suureks. 21 pallikaotuse ja kehva tabavusprotsendiga on võõrsil väga raske."

"Aga tänase mängu positiivse poole peale jääb kindlasti Timo Eichfussi hea esitus, kes tegi oma viimaste aastate rahvusvaheliste sarjade parima mängu. Ja pisut teeb rõõmu ka võidetud lauavõitlus, mida pidasime mängu võtmekohaks. Aga kaotus on kaotus ja nüüd tuleb selle pealt edasi minna.“

Järgmisel teisipäeval võõrustatakse Tartu Ülikooli spordihoones eeldatavat alagrupi favoriiti Sofia Lukoil Academicut, kes aga täna pidi vastu võtma kodus 75:80 kaotuse Körmendi Egiselt.