KAHUR: Oliver Venno palgati Innsbrucki meeskonda Meistrite liigas tegusid tegema. Foto: Facebook/Innsbrucki Hypo Tirol
Võrkpall
5. november 2014, 07:00

Meistrite liiga: Venno ja Juhkami jahivad edasipääsu, Kreek loodab mõnda võitu

Täna saab avapaugu võrkpalli Meistrite liiga, kus asuvad võistlustulle lausa kolm Eesti võrkpallurit: Oliver Venno ja Martti Juhkami koduklubi Innsbrucki Hypo ­Tirol kohtub avapäeval Antverpeni Precuraga ning Pariisi Volley ja Ardo Kreek päev hiljem Belgorodi Belogorjega.

Sel nädalal hingab Eesti võrkpallirahvas eurosarjade rütmis. Kui eile algas esimene eurohooaeg TTÜ meeskonnal, siis täna on võistlustules juba terve ports Eesti vollemehi. TTÜ peab kordusmatši, Tartu kohtub võõrsil Saksamaa klubiga Bühli Ingersoll ning Meistrite liigas stardivad Juhkami ja Venno. "Alagrupp on väga hea ja sealt võib edasipääsu püüda," võttis ­Venno eesootava Vana Maailma tippturniiri kokku.

Lisaks Antverpenile kuuluvad F-alagruppi Ceske Budejovice ­Jihostroj (Tšehhimaa) ja Belchatowi PGE Skra (Poola). Venno hindab vastaseid: tšehhid on võidetavad nii kodus kui võõrsil, Antverpen ei kuulu Belgia suurte sekka. "Ja noh, Poola tiim on teada tugev, kindel Final Four’i pääsemise soosik."

Austrias mängivate eestlaste tänavune hooaeg kulgebki aga ainult Meistrite liigale mõeldes. Näiteks Juhkami sõnas möödunud nädalal portaalile volley.ee, et tema jaoks on sealse võrkpalli tase veidi pettumust valmistanud.

Venno nõustub: "Kohalik liiga ei ole väga tugev. Üks meeskond on, kes võib meile ohtlikuks muutuda, aga neid võitsime kodus 3:1." Seega ongi terve Innsbrucki klubi oodanud pikisilmi just tänast päeva, kus hooaeg õige avapaugu saab.

Ardo Kreegi eurohooaeg algab neljapäeval ja kohe hirmraske mänguga: E-grupis tuleb külla tiitlikaitsja Belogorje. Pariisi Volley teised vastased on Türgi hiid Istanbuli Fenerbahce ja Itaalia meisterklubi Lube Treia Cucine.

"Selle alagrupi kohta ei oska midagi positiivset öelda – sattus väga raske," ohkas Kreek. "Aga vaatame, äkki üllatame millegagi. Ma ei tea küll, millega, aga äkki tuleb mõni võiduke."

Pariislased madistasid Meistrite liigas ka möödunud hooajal. Siis langeti välja pärast alagrupiturniiri, ent võideti CEV karikasari. Selle aasta sihte seades loodeti just kõrgeimas eurosarjas tegusid teha ja Kreegi sõnul ei ole vaatamata üliraskele alagrupile veel valget rätti lehvitatud.

"Anname enda poolt kõik ja kaotama ei lähe," lubas temporündaja ning lisas, et Pariisi mäng läheb iga kohtumisega üha paremaks. Nädalavahetusel jäädi koduliigas võõrsil ülinapilt 2:3 alla Prantsuse võrkpalli suveräänsele valitsejale Toursile.

Meistrite liiga kõrval saab täna avapaugu ka Pariisi poolt möödunud hooajal võidetud CEV karikasari, kus Tartu meeskond sõitis külla Juhkami ja Andri ­Aganitsa mullusele koduklubile Ingersollile. Ka ise Saksamaal mänginud Venno sõnul ei oota tartlasi ees sugugi võimatu missioon. "Bühlis läheb neil raskeks, aga kodusaalis peetavas kordusmängus on kõik võimalik. Favoriidikoorma lükkaks ma siiski sakslaste kanda."