TLÜ/Kalevi tagamängija Thomas Droney (viskel).Foto: Laura Oks
Korvpall
5. november 2014, 18:10

Kalle Klandorf on lõpuks TLÜ/Kalevi välismängijatega rahul

Kevadel Eesti korvpalli meistriliigas neljanda koha saanud TLÜ/Kalev on pärast kesist hooaja algust kaks võitu järjest saanud. Pühapäeval oldi mõneti üllatuslikult Balti liiga raames üle TTÜst 72:54 ja eile võeti Eesti liigas kohustuslik 94:77 võit Audentese üle.

„Eelmise hooaja võistkonnast läksid liidrid (Renato Lindmets, Kaido Saks, Asenso Ampim, Mario Paiste – toim.) ära. Oli vaja putitada neid, kes eelmisel aastal pingil istusid, aga nüüd saavad rohkem mänguaega. Pean silmas Erik Lutsu ja Ivar Tulitit. Uued mängijad oli vaja nendega kokku sobitada ja seega läkski kokkumänguga palju aega. Ega asi veel ideaalne pole ja kindlasti hakkab meil võitude kõrvale kaotusi tulema," kirjeldas TLÜ/Kalevi peatreener Kalle Klandorf meeskonna seisu.

Kui järjestikuste allajäämiste järel kirus Klandorf Kalevi välismängijate nõrka panust ja lubas neid kordamööda koju saata, siis praeguse seltskonnaga saab ta üldjoontes rahule jääda. „(Keskmängija) Robertas Grabauskas on kõige stabiilsem olnud ja tagamees Thomas Droney on ka kindlalt üle 10 punkti meheks saanud. Droney tegi kontrollmängud väga hästi, aga vajus siis kaheks-kolmeks nädalaks ära. Nüüd hakkab asi sinnapoole minema, kus ma teda näha tahan. Ta mõtles ise ka vahepeal mujale Euroopasse mängima minna, aga ta on praeguseks maha rahunenud ja pole põhjust kusagile mujale minna," rääkis ta.

Üsna märkamatult on Kalevi ridades kolm viimast kohtumist kaasa teinud 209 cm pikkune keskmängija Aron Walker, kes on seni piirdunud Grabauskase taga 10-15 minutilise platsil viibimisega. „Väljast on tal üsna hea vise, oma lauaga saab hakkama, aga ründelauda ei taha minna. Ta on pikk mängija ja kui ta jääb lõpuks meile, siis läheb tal kohanemisega ja meeskonnast arusaamisega veel aega. Tavaliselt, kui meile tuleb mõni ameeriklane, kes peaks olema 2.09 pikk, siis kohale saabudes on ta hoopis 2.02. Tema ongi päriselt 2.09," naeris Klandorf ja lisas, et Walkeri katseaeg lõppeb nädala aja pärast.