Rakvere Tarvas vs Liepaja/TriobetFoto: Laura Oks
Korvpall
5. november 2014, 20:41

REPORTAAŽ JA GALERII | Rakvere Tarvas korraldas tugeva Liepaja vastu tõelise jõudemonstratsiooni! (1)

Rakvere Tarvas alistas korvpalli Balti liigas koduväljakul Läti meistrivõistlustel medalit jahtivat ja Balti liigas seni vaid võite tunnistanud Liepaja/Triobeti kindlalt 89:65 ja tõusis C-grupis 2 võidu ja 1 kaotusega võiduprotsendilt teiseks Utena Juventuse järele ja Rapla Tyco ette. 

Tarvas alustas tavapärasest erineva algviisikuga. 198sentimeetne, aga hirmsa põrkega David Haughton asendas jõulise ääremängija positsioonil senist kindlat alustajat Martin Jurtomit. Ameeriklase kõrval tulid väljakule pärast Brandis Raley-Rossi meeskonnaga liitumist rohkem pingil olnud Mario Paiste ja kolm Tarva ehk parimat mängijat Sten-Timmu Sokk, Raley-Ross ja Kaspars Cipruss.

Haughton tõigi hea lauavõitlusega Rakverele energiat, aga viie minuti järel oli ees hoopis ühtlane Liepaja 11:6. Siis näitas Tarvas mängu sekkunud Jurtomi ja Juris Umbraško vedamisel võimu ja läks esimese veerandaja lõpuks 20:14 juhtima.

Samuti kõrgete lendude poolest tuntud Jurtom polnud sel hooajal veel eriti vabasse vette saanud ja efektseid pealtpanekuid sooritanud, aga teise veerandaja alguses seisuks 24:14 ta ühe sellise Kastani Arena rahvale pakkus. Tundus, et septembri lõpus Balti liiga karikaturniiri finaalis Tartu Ülikool/Rockile sauna kütnud Liepajal polegi suurt midagi Tarvale vastu panna. Võimalik, et eilne 76:72 võidumäng Rapla üle oli vastastel mahlad välja võtnud.

Haughtoni ründelaua järel sisse kukkunud lähivise kasvatas Rakvere edu juba 35:19 peale ja Paiste korv ja vabavise tegid poolteist minutit enne esimese poolaja lõppu seisuks juba 42:25! Paiste jätkas soolot veel ühe raske viskega ja poolajaks oli Rakvere uhkes 45:28 eduseisus. Sealjuures oli Tarval kirjas vaid üks tabatud kolmene.

Teise poolaja alguses polnud Tarval päris endist hoogu, aga Umbraško lauapõrkest tabanud kolmese toel hoidis Tarvas 15-17 punktilist edu. Kõrghetk saabus 3.08 enne kolmanda veerandaja lõppu, kui Rakvere kolmas lätlane Roberts Stumbris tegi seisuks 58:40.

Tarvas ja Brandis Raley-Ross ei võtnud aga jalga gaasipedaalilt maha ja enne viimast veerandaega juhiti 67:47. Lõpuks polnud enam võitjas kahtust ja Rakvere kruiisis rahulikult 25punktilises eduseisus suure võiduni. Lõppnumbrid seega 89:65.

Lõpuks oli Tarva resultatiivseim Raley-Ross 20 punktiga, Umbraško ja Paiste lisasid mõlemad 13 silma. Mareks Jurevicius tõi Liepajale 22 punkti.

Järgmisena seistab Rakverel Balti liigas ees Leedu turnee, kui teisipäeval kohtutakse eeldatavalt nõrgema Kedainiai Nevežise ja päev hiljem C-grupi liidri Utena Juventusega. Ennem seda minnakse laupäeval Eesti liiga raames külla Rapla Tycole.