Janis SirelpuuFoto: MATI HIIS
Võrkpall
5. november 2014, 21:24

Janis Sirelpuu: paksu naha kasvatamist sai Rumeenias lihtsamini teha kui kodusaalis (2)

TTÜ võrkpalliklubi piirdus Euroopa tugevuselt kolmandas karikasarjas Challenge Cupil kahe kohtumisega, kui Rumeenias jäädi kahel korral 1:3 alla Dej CS Unireale. Meeskonna peatreeneri Janis Sirelpuu sõnul oli tänane mäng eilsest tunduvalt parem. 

Raha kokkuhoidmiseks ka "kodumängu“ Rumeenias pidanud TTÜ võitles korduskohtumises visalt ning väljakuperemeestele midagi lihtsalt ei antud - esimese geimi võitis TTÜ 25:21.

"Numbriliselt oli kõvasti võrdsem mäng kui eile, täna olime natuke rohkem valmis. Tegime mõned liigutused, vahetasime liberot ka, et vastuvõtt läks paremaks," rääkis Sirelpuu Õhtulehele.

Järgmised geimid läksid aga tasavägise mängu järel võõrustajatele 26:24, 26:24 ja 25:23. 

"Rumeenlased olid lõpupunktide mängimisel enesekindlamad. Geimi lõpus ongi nii, et kellel pea külmem ja rohkem õnne, tulevad ka punktid. Teises geimis oli edu meil, kuid ei kasutanud ära. See jäi õhku," sõnas ta.

Kindlasti tundis Sirelpuu sõnul meeskond puudust libero Madis Pärtelist, kes jäi esiklapse sünni tõttu Tallinnasse. "Vastuvõtt oli temata närviline, selle taha jäi ka rünnaku efektiivsus. Kui sidemängija ei suuda ka seda välja võtta, on sealt raske rünnata. Madisega oleksime kindlasti paremad olnud," kinnitas loots. 

Kaks päeva järjest Rumeenia väikelinnas Dejis mänginud TTÜ peatreeneri sõnul ei olnud võõrsilmängimine häiriv. . "Pealtvaatajad olid kindlasti häälekamad kui eestlased, aga saal oli mugav. Kindlasti mängisid nad kodus paremini, kui mänginuks meil, aga otsus oli juba ammu tehtud," ei hakka Sirelpuu mingeid etteheiteid eelarvest tulenenud otsuse tõttu kellelegi tegema. Seejuures leidis ta ka midagi positiivset.

"Rumeenias sai paksu naha kasvatamist lihtsamini teha kui kodusaalis. Kodus on ikka samad näod ja tunduvalt vähem kaalul, alati jääb võimalus kuskil mujal mängida. Siin oli näha, et olemine oli kohe hoopis teine. Ka treeneritel tuli palju mõelda," muigas ta.