Kristers Zeidaks. Foto: basket.ee
Korvpall
6. november 2014, 13:40

Korvpalliliiga oktoobri parim on Rapla ääremängija

Korvpalli meistriliiga oktoobrikuu parimaks mängijaks valiti TYCO Rapla lätlasest ääremängija Kristers Zeidaks. 

Rapla pidas meistriliigas oktoobri jooksul neli mängu ning võitis neist kolm. Sealhulgas võideti esmakordselt klubi ajaloos Tartu Ülikool/Rocki meeskonda. Rapla meeskond lõpetas oktoobrikuu liigatabelis BC Kalev/Cramo järel teisel kohal. 

Zeidaks liitus TYCO Raplaga septembri viimastel päevadel, 10. oktoobril peetud võidumängus TÜ/Rocki vastu panustas lätlane 16 punkti, 6 lauapalli, 2 blokki ja 2 resultatiivset söötu. 24-aastase ääremängija keskmised näitajad olid oktoobrikuus 15 punkti, 8,5 lauapalli ja 1,8 blokki keskmiselt mängu kohta. 

TYCO Rapla alustas hooaega edukalt ka Balti liigas ning Zeidaksit tunnustati BBL-i oktoobri MVP tiitliga. Ta on kuulunud Läti erinevate vanuste noortekoondistesse ning U18 EM-ilt on tal ette näidata pronksmedal.

2007. aasta pronksimeeskonda kuulisid veel näiteks Janis Strelnieks, Dairis Bertans, Janis Kaufmanis ja Lauris Blaus. Eesti sai toona 16 meekonna hulgas 12. koha. 

Meistriliiga hooaeg on alanud põnevalt ning oktoobrikuu parima mängija tititlile oli võrdseid kandidaate palju. Zeidaks edestas hääletusel Roberts Štumbrist, Armands Škelet, Toomas Raadikut ja Janis Vahterit.