Cincinnati Bengalsi äärekaitsja Margus Hunt.Foto: Joe Robbins
NFL ameerika jalgpalli liiga
6. november 2014, 18:27

TÄNA ÖÖSEL: Bengals ja Hunt peavad lahingu oma ajalooliselt vihase rivaaliga (2)

Ameerika jalgpalli profiliigas NFL kohtub Eesti vägimehe Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals täna öösel Eesti aja järgi kell 3.25 algavas kohtumises Cleveland Brownsiga. Tegemist on mitmel põhjusel väga tähtsa mänguga.

Esiteks turniiritabel. NFL on jaotatud kaheksasse divisjoni ning 12 play-off'i pääsevast võistkonnast 8 on just divisjonide võitjad. Teoorias võib play-off'i jõuda ka omas divisjonis kolmandaks jäänud klubi, aga kindlustamine on lootmisest palju kõvem valuuta, mistõttu on divisjoni võit vajalik.

Bengals ja Browns kuuluvad mõlemad AFC konverenti põhjadivisjoni, mis on praegu erakordselt tihe. Võiduprotsendi alusel järjestuvad klubid nii: Bengals 68,8% (5 võitu, 2 kaotust, 1 viik), Pittsburgh Steelers 66,7% (6-3), Browns 62,5% (5-3), Baltimore Ravens 55,6% (5-4). Praegu liidrikohta hoidev Bengals võib end kaotuse puhul avastada esmaspäeval, pärast kõigi selle vooru mängude lõppu suisa kolmandalt kohalt.

Teiseks ajalugu. Bengals asutati 1966. aastal Paul Browni poolt, kelle Cleveland Brownsi omanik Art Modell 1963. aastal vallandas. Brown võttis hundipassi väga isiklikult ja asutas Ohio osariiki teise suurklubi.

Browni kättemaks on üldjoontes olnud edukas, sest viimase 35 aasta jooksul on Bengals olnud Brownsist selgelt edukam. Bengals jõudis hooaegadel 1981 ja 1988 NFLi finaali (Super Bowl) kunas Browns pole selles hooajal 1969 esimest korda peetud matšis kunagi osalenud. Kui Bengals on sel aastatuhandel play-off'i jõudnud viiel korral (sealjuures eelmisel kolmel hooajal järjest), siis Browns vaid korra (2002).

Kolmandaks Hundi personaalküsimus. Eesti spordisõpru huvitab eelkõige, kas ja kui palju Margus Hunt Bengalsi edus või ebaedus osaline on. Pühapäevases võidumängus Jacksonville Jaguarsiga sai Hunt kirja oma NFLi-karjääri esimese vastase mängujuhi mahamurdmise (sack). Kas täna öösel tuleb lisa?