Alar Varrak.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Korvpall
6. november 2014, 21:41

Alar Varrak Kalev/Cramo 8. järjestikusest võidust: viskasime vabalt kolmeseid, kuni need minema hakkasid

Kalev/Cramo jätkab Balti liigas täiseduga, kui alistas võõrsil Tampere Pyrintö 87:81. Senisest neljast võidust tuli tänane kõige raskemalt, aga viimasel minutil näidati head närvi, kui Reinar Hallik ja EJ Singler kõmmutasid sisse kaks kaugviset ja muutsid Kalevi kahepunktilise kaotuse neljapunktiliseks eduseisuks. Kõikide sarjade peale oli see Kalevile juba kaheksandaks järjestikuseks võiduks!

Kalev sai esimesel poolajal korraliku edu sisse, ent kolmandal veerandajal lasti võõrustajad taas ohtlikusse kaugusesse. Lõpuminutitel hoidis kerget initsiatiivi juba Pyrintö. "Meil oli oli paar minutit järjest halb moment, kui Reinar pani mitu kolmest järjest mööda. Aga jätkasime oma joont, sest ürituste seas polnud ühtegi rasket viset. See, et nad ette said, oli puhtalt meie möödavisete tulemus. Viimasel minutil võtsime samu viskeid ja lõpuks nad läksid," ütles Kalevi peatreener Alar Varrak.

"Kokkuvõttes olime tublid ja kui kolmas veerandaeg välja jätta, saab kõigi perioodidega rahul olla," lisas ta.

Kalev on sellel hooajal varasemast enam vähemtähtsamates kohtumistes kasutanud põhimängijaid ja säästnud neid Ühisliiga mängudeks. Täna said puhkepäeva Gregor Arbet, Armands Škele ja kannavigastusega võitlev Frank Elegar.

"Senimaani on see taktika tõesti toiminud. Kahju, et Martin Dorbek sai ruttu palju vigu ja pidin Scott Machadot kasutama rohkem, kui oleks tahtnud. Tavaliselt on Balti liiga mängudes mängujuhi kohta täitnud ka Rain Veideman, aga ta on vigastatud. Seni olen saanud osadele puhkust anda ja oleme võitnud, aga hooaeg on pikk ja edaspidise osas ei saa ma lubadusi anda," selgitas Varrak.

Kalevi resultatiivseimad olid Ühisliigas vähe minuteid mängiv EJ Singler ja alles nädal tagasi meeskonnaga liitunud pikk lätlane Rolands Freimanis 17 punktiga. Varraku sõnul pole osav Freimanis veel täielikult Kalevisse sisse elanud. "Mänge on nii palju olnud, et meil pole palju treeninguid olnud ja kõike pole talle saanud selgeks õpetada. Aga senimaani on ta edukalt hakkama saanud."

Singleri kõrval müttas Kalevi poolelt kõige rohkem väljakul 19aastane tagamees Sten Olmre, kes tõi 29 minutiga 6 punkti, 3 lauapalli ja 5 resultatiivset söötu. "Paremini saab alati, aga ta oli kindlasti tubli. Paar eksimust oli, aga lõpus pani ühe valusa korvi ka. Temaga saab igati rahul olla," Kiitis varrak 190 cm pikkust Olmret.

Kalevil on Balti liiga A-grupis nüüd 4 võitu ja 0 kaotust, järgneb Pieno zvaigzdes (3-0), Pyrintö (2-2) on kolmandal positsioonil.

Kalevi tihe graafik jätkub, sest laupäeval kohtutakse Ühisliigas Kalevi spordihallis Astanaga. Varrak lausus, et eriti ei saada selleks matšiks ette valmistuda. Vaid homme jõutakse Kasahstani klubi liikumised kiirelt läbi võtta. Praegu hoiab Kalev Ühisliigas 3 võidu ja 2 kaotusega kõrget 6. kohta.