Tallinna Selveri peatreener Rainer Vassiljev.Foto: TAIRO LUTTER
Võrkpall
6. november 2014, 20:56

Selveri peatreener Rainer Vassiljev: olime pehmekesed ja rünnakul ümarad (1)

Tallinna Selveri võrkpalliklubi kaotas tugevuselt teise eurosarja, CEV Cupi 1/16-finaali avamängus võõrsil kuivalt 0:3 (20:25, 17:25, 19:25) valitsevale Soome meistrile Sastamala VaLePa.

Kas vastane oli hea või pigem Eesti meeskond kehv? Peatreener Rainer Vassiljev: "Vastane oli ja on kindlasti hea, aga nendeni me täna ei jõudnudki. Olime pehmekesed ja rünnakul ümarad. Ebamugavasse olukorda jäädes polnud meestes viha, vaid leppisime, et vastane lõi palli maha.

Serviga ei suutnud kah VaLePa-le probleeme valmistada. Mängijad olid ilmselt endale liiga suure koorma pealepannud. Olime liiga viisakad ja unustasime ära, et suudame ise kah täitsa okeid võrkpalli mängida," rääkis Vassiljev.

Kahe nädala pärast peetavas kordusmängus vajab Selver 3:0 või 3:1 võitu ja seejärel ka võitu kuldses geimis. On see reaalne? "Kõigepealt peame jõudma võrdsete geimilõppudeni, mille jaoks on vaja oma mäng käima saada."

Eesti võrkpalliklubide käesoleva nädala saldot eurosarjades – neli mängu, neli kaotust – ei ole Vassiljevi meelest vaja üle dramatiseerida. "Esiteks on nii meil, Tartul kui ka TTÜ-l eurosarjas mängimise kogemust väga vähe või üldse mitte. Teiseks on nii meie kui ka Tartu koosseis väga noor. Sellised mängud nagu täna tuleb lihtsalt ära mängida – mõnel kulgevad need rohkem, mõnel vähem valulikumalt. Aga need on osa heaks mängijaks saamise protsessist," sõnas Vassiljev.