Eesti koondise liidrid Kati Tolmoff... Foto: Arno Saar
Spordivaria
7. november 2014, 07:00

Eesti sulgpallikoondis ründab kodus EM-finaalturniiri kohta

Tänasest pühapäevani peetakse Tondiraba jäähallis Euroopa võistkondlike sulgpallimeistrivõistluste üks valikturniir, Eesti koondis eesotsas Kati Tolmoffi ja Raul Mustaga ründab finaalturniiri kohta.

Alagrupi soosik on parima asetusega Rootsi, kuid eestlased loodavad koduseinte abil neile kandadele astuda. Võistkonnavõistluse üks matš koosneb kõigi viie mänguliigi ühest kohtumisest. Seega ei piisaks Eestile ainult Tolmoffi ja Musta võitudest, matši võitmiseks on vaja saada punkt ka ühes kolmest paarismängust. Veel kuuluvad alagruppi Itaalia ja Luksemburg.

Peatreener Mart Siliksaare sõnul peaks Eesti saama tänases avamatšis Luksemburgiga (algab kell 19) hõlpsalt hakkama, homme läheb Itaaliaga (kell 16) juba raskemaks, aga see tiim on samuti võidetav.

Pühapäevane vastane Rootsi (kell 15) on aga peaaegu kõigis mänguliikides ühtlaselt tugev.

"On super tulla koju ja mängida kodupubliku toetusel," ­ütles Tolmoff, keda Siliksaar plaanib kasutada lisaks üksikmängule ka koos Karoliine ­Hõimuga naispaarismängus. "Pärast tippsporti naasmist läheb vorm iga nädalaga ülesmäge," lisas Tolmoff, kes mängis end hiljuti Taanis peetud superturniiril kvalifikatsioonist põhitabelisse.

Matšis Rootsiga hindabki koondise juhendaja kõrgeimaks Tolmoffi võimalusi, sest ükski Rootsi naismängija ei kuulu maailma saja parema sekka. "See-eest Rootsi segapaar on väga tugev. Musta, meespaari ja naispaari võimalusi hindan 50-50. Paarismängud on väga tähtsad ning olemegi viimase poolteise kuu jooksul pööranud paaride ettevalmistusele palju tähelepanu," rääkis Siliksaar.

Raul Musta ootab tugevaim vastane just matšis Rootsiga, kui vastu astub kahe aasta tagune EM-hõbe Henri Hurskainen. Samas on Must heas vormis, eelmisel nädalal jõudis ta Saksamaa lahtiste avaringis maailma 8. reketi Tien Chen Chou (Taivan) vastu matšpallini, kuid kaotas siiski 21:13, 12:21, 20:22. Chou tuli hiljem esikohale ja oli nädal varem võitnud ka Prantsusmaal peetud tugeva turniiri.

"Võistkonnavõistluse iseloom on hoopis teistsugune. Teinekord saavad määravaks võistkonnavaim ja häälestatus, siin on oluline roll ka neil koondislastel, kes konkreetses matšis väljakule ei pääse. Kui tahame Rootsit võitma, peame andma endast rohkem kui sada protsenti," rõhutas Siliksaar.

Võistkondlikku EMi peetakse esmakordselt uue formaadi kohaselt, sel nädalavahetusel mängitakse üle Euroopa seitsmes alagrupis. Võitjad pääsevad veebruaris toimuvale finaalturniirile, kus maailmajao viiel tugevamal juba koht olemas.