FC Levadia toetajad 18. oktoobri kohtumisel FC Floraga.Foto: TIINA KÕRTSINI
Jalgpall
8. november 2014, 12:17

FC Levadia sai huligaanitsenud fännide tõttu suure rahatrahvi

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste viimasele voorule liidrina vastu minev Tallinna FC Levadia sai karmi karistuse seoses fännide huligaanitsemisega 18. oktoobri kohtumisel FC Floraga.

Levadia fännid põletasid Õhtulehe andmetel A. le Coq Arenal toimunud mängul vikerkaarevärvides lippu ja üritasid põletada ka FC Flora lippu. Lisaks kasutati pürotehnikat enam kui kaks korda rohkem lubatud normist ja loobiti seda väljakule.

Samuti üritas üks Levadia toetaja väljakule joosta. Mängu turvanud firma pidi Levadia toetajate ohjeldamiseks kutsuma kohale täiendavaid jõude ja lõpuks sekkus ka politsei, kes viis jaoskonda vähemalt ühe Levadia fänni.

Kõigi pattude eest kokku nuhtles Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) distsiplinaarkomisjon Levadiat 1000eurose trahviga (selgitus: juhendi järgi on iga klubi oma fännide käitumise eest vastutav). Samuti sätestati, et Levadia fännidele ei anta pürotehnikaluba kuni 2015. aasta 1. juunini, mis muuhulgas tähendab, et kui Levadia täna Narvas Eesti meistriks tuleb, siis nende toetajad võitu signaalrakettidega ilma edasiste karistusteta tähistada ei tohi.