Tallinna Flora peatreener Norbert Hurt.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
8. november 2014, 15:43

Flora peatreener Hurt: hõbeda ja pronksi vahe on üüratu, valus on (6)

Tallinna FC Flora kaotas jalgpalli Eesti meistriliiga viimase ehk 36. vooru kohtumises võõrsil 2:3 Sillamäe Kalevile ja langes tabelis teiselt kohalt kolmandaks.

Kuigi mõlemad kahvatumad medalit tagavad klubile koha Euroopa liiga esimeses eelringis, rõhutas Flora peatreener, et võtab hõbedata jäämist väga tõsiselt. "Minu jaoks sportlasena on hõbeda ja pronksi vahe üüratu. See kaotus on valus.

Läksime tiitli peale mängima ja oli selge, et kui mängu lõpus on vaja tiitli nimel riskida hõbeda kaotamisega, siis me seda teeme. Aga kui oli teada, et mängime hõbeda peale (Trans – Levadia mängu skoori teadustati ka Sillamäel – toim), siis meeskonnal see masti maha ei võtnud," sõnas Hurt.

"Meie eesmärk sel hooajal oli kuldmedal ja lõpptulemus rahuldust ei paku. Aga meeskonnana arenesime edasi ja ladusime järgmist hooaega silmas pidades korraliku põhja," võttis Hurt kokku tänavuse hooaja. Mullu, kui ta asus Florat juhendama hooaja keskel, pidi meeskond leppima neljanda kohaga.

Tänase kaotuse põhjustest rääkis Hurt nii: "Mäng läks jõuliseks ja määravaks said standardolukorrad. Füüsilist jõudu oli Sillamäel rohkem ja see otsustas. Kahju, et kaotasime standardolukordadega ehk elemendiga, mille kallal oleme treeningutel tööd teinud."

Sillamäe hõbedat Hurt üllatuseks ei pea. "Sillamäe näitas oma jõudu juba mullu. Nende puhul on peamine küsimus stabiilsuse hoidmine. Tänavu tuli neil hooaja keskel uus peatreener ja andis positiivse impulsi. Küsimus on, kas ja kuidas suudab ta meeskonda järgmisel hooajal sütitada. Üllatus Sillamäe hõbemedal ei olnud."

Flora järgmise hooaja plaanides rääkides märkis Hurt, et meeskonna koosseisus tuleb muudatusi minimaalselt. Mis saab, kui klubi kõige kuumem müügiartikkel, koondislane Karol Mets lahkub? "Kui on minek, siis oleme selleks valmis. Aga välismaa suunas me vaadanud ei ole ja ei kavatse kah. Oleme oma meeskonda ja mängijaid kasvatanud," rääkis Hurt.