Rosberg ja Hamilton Foto: VANDERLEI ALMEIDA
Vormel 1
9. november 2014, 19:35

FOTOD: Rosberg võitis eelviimase etapi, Hamilton säilitas liidrikoha (2)

Vormel-1 MM-sari on jõudmas oma kulminatsioonini, kui täna oli Brasiilias kavas hooaja eelviimane etapp. Kaksikvõidu võtsid Mercedesed, Nico Rosberg suutis seekord viis viimast etappi võitnud Lewis Hamiltoni selja taha jätta. Üldarvestuses säilitas liidrikoha siiski Hamilton, Rosberg kaotab britile enne viimast etappi 17 punktiga.
19:49

MM-sarja üldarvestuses säilitas Hamilton 334 punktiga liidrikoha, Rosberg 317 punktiga teine ja täna katkestanud Ricciardo 214 punktiga kolmas.

19:47

Lõplik paremusjärjestus:

19:35

Ning Nico Rosberg võidabki Brasiilia GP, Lewis Hamilton teine ja Felipe Massa kodupubliku suureks rõõmuks kolmas.

19:33

Viimane ring algas, ikka Rosberg esimene ja Hamilton teine.

19:31

Mercedese boksis võetakse igal juhul vabalt:

 

19:27

Viis ringi sõita, Rosbergi ja Hamiltoni vahe ikka poole sekundi kanti.

19:20

59 ringi sõidetud, Rosbergi edu Hamiltoni ees ikka pool sekundit. Samas võiks arvata, et Hamilton asju liiga kriitiliseks ajama ei hakka ning rahuldub ka teise kohaga, kui konkreetset möödumisvõimalust ei teki.

19:18

Väheke nalja kah: Williamsi piloot Felipe Massa tahtis miskipärast McLareni boksi külastada. Õnneks ei olnud kedagi seal ees...

 

19:11

Hamiltonil ka boksis käidud, Rosberg jääb liidriks, kuid Hamilton on nüüd sakslasel üsna tagatiivas - vahe vaid pool sekundit. Läheb sõiduks!

19:08

51. ringil teeb Rosberg oma kolmanda ehk ilmselt ka viimase boksipeatuse. Hamilton esimeseks, kuid tõenäoliselt säilitab Rosberg n-ö virtuaalselt siiski liidrikoha.

19:05

48 ringi sõidetud, Rosberg edestab Hamiltoni 2,1 sekundiga.

19:03

Soomlastel pole täna olnud just parim päev: Bottast tuli boksis rihmadega kõvemini istme külge sikutada, Räikköneni vormel vajus aga boksis "kahvlilt" maha.... Bottas hetkel 16. ja Räikkönen 9. kohal.

 

18:56

40. ringil saame viimaks esimese katkestamise, kui MM-sarja kolmas mees Daniel Ricciardo sõidab boksi ja sinna ta ka jääb Esivedrustus vedas austraallast alt.

18:50

36 ringi sõidetud, Rosbergi edu meeskonnakaaslase ees 5,1 sekundit. Boksipeatuse järel oli see vahe 7 sekundit.

18:44

Hamiltoni seiklused:

 

18:43

Ai-ai! Hamilton on lähedal seinasõidule, kui üks kurv läheb liiga pikaks. Britt jääb siiski rajale, käib boksis, kuid boksist naastes on Rosberg juba õige kaugele eest ära libisenud.

18:39

27. ringil tuleb teist korda boksi Rosberg. Kiireid sektoriaegu paugutav Hamilton liidriks.

18:38

24 ringi sõidetud, Rosberg liider, Hamilton hakkab aga meeskonnakaaslasele vaikselt tagarattasse jõudma. Hetkel jääb britt Rosbergist maha 1,4 sekundiga.

Alonso kolmas, Rosbergist maas juba 12,8 sekundit.

18:31

Sarja boss Bernie Ecclestone on andnud muuseas F1 ametlikule koduleheküljele intervjuu, milles ei salanud, et tema arvates sobiks - just nimelt sobiks - maailmameistriks paremini Hamilton:

"Isiklikult arvan, et Lewis oleks hea tšempion. Ta on maailmas märksa rohkem tuntud kui Nico. Järelikult - ta oleks spordiala jaoks parem tšempion. Näiteks olen kindel, et 80% ameeriklastest teavad Lewist, ja ilmselt kogu maailmas on olukord sarnane. Nicost ei ole aga enamik inimesi kuulnud. Seega, Lewis oleks sportlikus mõttes parem tšempion."

18:24

Selline oli seis 10 ringi järel: liidrikohta hoidmas üks väheseid kõva-rehvi-mehi Nico Hülkenberg:

 

Loe rohkem