Spordiblogi

Ott Järvela | Mitte Premium, aga päris kobe (2)

LISA KOMMENTAAR

Olavi10. november 2014, 12:42
Eks me elame kõik veidi erinevas infoväljas - mõnel spordisõbral on seal rohkem korvpalli (Euroliiga, NBA, Eesti klubide tegemised) ja teisel jalgpalli (Meistrite liiga, eestti klubide tegemised). Koondise tasandil jälgib spordisõber ilmselt mõlema ala koondiste mänge.
Ma nüüd annan siinkohal hinnangu oma infovälja pealt Oti poolt välja toodu kategooriates:
Harrastajate ja noormängijate arv. Punkt jalgpallile. Kuigi tütarlaste arvestust ei oska arvatagi - jalgpall ei ole vist nr 1. Aga ega korvpallgi pole?
Noortetöö tõhusus. Punkt korvpallile. Jalgpallist on noortekoondistest kuulda vaid pidevaid kaotusi ning klubitasandilt pole midagi kuulda. Korpallis samal ajal noortekoondised aeg-ajalt võidavad ka ning ka noorte klubitasandil ja üliõpilaste seas on tegusid kuulda.
Alaliidu suutlikkus. Raske hinnata kuna rahalised vahendid on märgatavalt erinevad. Aga pigem ei oska küll kuidagi jalkat ettepoole seada. Pigem jätaks teiseks arvestades huvide konflikti Pohlaku näol.
Rahvusmeeskonna staatus ühiskonnas. Punkt pooleks. Jalkal on toetajaid siis kui on lootust (kahjuks pigem turniiri alguses) või mängitakse maailmanimedega. Korvpall pusis ennast EM finaalturniirile ja hetkel on pigem nende staatus eespool isegi veidi.
Ala nähtavus tele- ja videoülekannetes. Sõltub infoväljast. Aga minu jaoks korvpall igati eespool. Eesti klubijalka tase on aga nii halb, et isegi kui üle kannab, siis pole midagi vaadata :(
Huvi spordiala rahvusvaheliste võistluste vastu. Punkt jalkale. Rahvusvahelisele jalkale siis. Kohaliku jalkaga pole sel mängul suurt midagi pistmist :(
Kokkuvõttes napp võit korvpallile. Minu vaatenurgast.
Kivipallur10. november 2014, 18:50
Mina näen, et Eesti koss ja Eesti jalka on ühel ja samal tasemel. Olgem ausad, Euroopa kossutase on Eesti jaoks piisavalt madal, et rahvusvahelisel tasemel on üsagi lihtne end kehtestada. Korvpall on rohkem mustanahaliste ala ning neid mehi leiab väga vähe Euroopas, pigem Ameerikas ja Aafrikas, kusjuures Ameerikas seda esimesena mängima hakatigi. Sellest ka madal tase. Mis jalgpalli puutub siis see on valgete ala ning on leiutatud Euroopas ning Euroopa kõrget taset iseloomustab ka tugevad jalgpalliliigad eesotsas. Kui palju on näiteks Ameerikas tippklubisid, kes suudaks Euroopa tippudela vastu astuda?