James Morgan ja Sander Pärn. Foto: Timo Anis
Auto-Moto uudised
10. november 2014, 11:41

Pärn ja Morgan lähevad Walesi rallile kohale, aga starti mitte

2014.a autoralli Maailmameistrivõistluste viimane etapp toimub eeloleval nädalal Suurbritannias. Põhja – ja Lõuna-Walesi teedel sõidetaval Walesi MM rallil on raja kirjutamiseks ennast ametlikult registreerinud ka tänavused Drive DMACK Fiesta Trophy sarja võitjad Sander Pärn ja James Morgan. 

Oktoobri lõpus Hispaanias Drive DMACK Fiesta Trophy sarja üldvõidu kindlustanud Pärn ja Morgan said sarja võiduga omale õiguse 2015.a autoralli MM sarjas sõita 7 etappi Ford Fiesta R-5 ralliautoga. Lahtiseletatuna tähendab see seda, et Sander Pärn ja James Morgan saavad 2015.a autoralli maailmameistrivõistlustel kaasa teha kogu WRC-2 sarja hooaja.

"Tänaseks on tiitlivõidust paar nädalat mõõdas ja juba töötame uue aasta ettevalmistuste tarbeks," rääkis Pärn. Rallid, kus järgmisel aastal osaletakse ei ole veel selged, kuid sellest hoolimata kasutatakse võimalust, et Walesi ralli kiiruskatsetega tutvust teha.

"Sellel aastal tõi meile Drive DMACK Fiesta Trophy sarja võidu hea meeskonnatöö koos korralikult läbimõeldud ettevalmistusprotsessiga, mis toimis tänu erinevate suundade professionaalsele koostööle. Tänavusel hooajal kasutatud tõekspidamisi on meil laias plaanis kavas rakendada ka tulevikus. Hea meel on tõdeda, et olulisemate ja tähtasame otsuste vastuvõtmisel oli mentoriks Markko Märtin. Usun, et tema kogemus ja nõuanded on mulle lähitulevikus ülikasulikud," räägib Pärn.

Lisaks rajalegendi koostamisele on Pärnal ja Morganil Walesis plaanis koguda informatsiooni järgmise hooaja tarbeks.

"Autoralli ringkondadesse kuuluvad olulised inimesed on eeldatavasti kõik Walesis kohal. Loodetavasti saame rääkida meid järgmisel aastal ees ootavatest sündmustest ja samuti on plaan uurida millised ootused on meie suhtes M-Spordi meeskonnal ja mida plaanib rehvitootja DMACK," selgitas Pärn.

Walesi ralli on Sander Pärna kaardilugeja James Morgani jaoks koduralli. Ka Pärna jaoks on Walesi ralli olulise tähtsusega, kuna just 2009.a tegi siis vaid 17-aastane Pärn koos kaardilugeja Ken Järveojaga Walesis oma autoralli maailmameistrivõistluste debüüdi. Võistlusautoks oli Pärnal esirattaveoline Citroen C2, mida hooldasid Ain ja Indrek Tammvere. A-6 klassi arvestuses lõpetati võistlus kolmanda kohaga.

Lisaks on Sander Pärnal ja James Morganil hea võimalus vaadata pärast rajalegendi koostamist võidusõitu vahelduseks ka raja äärest.

"Saab olema väga huvitav jälgida sõprade ja omaaegsete meeskonnakaaslaste Karl Kruuda ja Martin Kanguri minekut Walesi rasketel kiiruskatsetel. Lisaks ootan huviga mis kiirusega sõidab Ott Tänak," räägib Pärn.