Eesti võrkpalliklubid pidasid eelmisel nädalal eurosarjas neli kohtumist, mis kõik kaotati. Viimasena sai lüüa Tallinna Selver, kes jäi võõrsil 0:3 alla Soome meistrile Sastamala VaLePa-le.Foto: ALDO LUUD
Spordiblogi
10. november 2014, 11:56

Nädala pluss ja miinus | Korvpalliklubi võidud ja volleklubide kaotused

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 10. novembri valik:

LÄINUD NÄDALA PLUSS

Eesti korvpall ja tema peaharu ehk meeste klubikorvpall väärivad üha rohkem endist hellitavat määratlust – kultusala. Kui mitmel eelmisel aastal tõid meie võistkondade etteasted rahvusvahelisel areenil näole häbipuna, siis tänavu on olnud põhjust rõõmustamiseks. Kalev/Cramo napsas Ühisliigas võõrsil võidu Loimaa Bisonsilt ning hullutas kodupublikut samas sarjas napi kaotusega Astanale. Rakvere Tarvas seljatas Balti Liigas Liepaja meeskonna.

LÄINUD NÄDALA MIINUS

Eesti meeste võrkpallikoondis on fänne rõõmustanud EMi finaalturniirile jõudmisega. Kuid meie praegustel tippklubidel on vaja arenguredelil liikuda pikema ja julgema sammuga. Võrkpalliklubide eelmise nädala eurosarja saldo oli trööstitu: neli mängu, neli kaotust. "Olime pehmekesed ja rünnakul ümarad," rääkis Tallinna Selveri peatreener Rainer Vassiljev pärast kaotust Soome meistrile Sastamala VaLePa-le. Tegelikult võib tema ütlust laiendada ka teiste kaotusekibedust tundnud klubide kohta.

TULEVA NÄDALA ENNUSTUS

15% on tõenäosus, et kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov võidab Tallinnas MK-etapi. Selge, et hiljuti pärast pikka pausi võistluskarussellile naasnud vehkleja pole parimas vormis, kuid koduseinte toel on ta varemgi ilusaid üllatusi serveerinud.