Kaido Höövelson Jaapani suursaadik Tetšuro KaigaFoto: STANISLAV MOSHKOV
Spordivaria
10. november 2014, 14:26

ÕHTULEHE VIDEO | Kaido Höövelson alias Baruto siirdub taas Jaapanisse. Üheotsapiletiga. (95)

Tallinnas Kiek in de Kökis esmaspäeva varahommikul omanimelise näituse taasavanud Eesti sumomaadleja Baruto ehk Kaido Höövelson tõdes Õhtulehele, et tõttab kohe ka lennuki peale. Jaapanisse on tal üheotsapilet.

"Viimati käisin seal 10 päeva tagasi, täna lendan tagasi. Tagasisõidupiletit ei ole, võtan selle siis, kui vajadus on," jättis ta õhku võimaluse, et jääbki Tõusva Päikese maale.

Millega Höövelson seal tegeleb? "Susserdamist pole, toimub reaalne töö. Suursaadikutöö, turismindust, natuke üht-teist kolmandat, otsin oma kohta," jättis ta saladuseloori kergitamata.

Siim Randoja ja Rait Männiku koostatud näitusel  "Baruto. 10 aastat Jaapanis" võib Eestis esmakordselt näha mitmeid unikaalseid esemeid alates Baruto sumopõllede ja kimonote kollektsioonist kuni väärikate auhindade ja meeneteni välja.

Olemas on ka kõige haruldasem – sumoturniiri võitjale omistatatava rändauhinna Imperaatori karika ametlik koopia, mis on tõenäoliselt ainus, mida saab näha väljaspool Aasiat. Lisaks saab külastaja näitusel teadmisi Eesti sumoloost ja sumomaadluse üldisematest põhimõtetest.

Vaata Õhtulehe videost, millal Höövelson viimati sumoringis seisis ning mida ta näitusest ise arvab.