Nõmme Kalju president Kuno Tehva.Foto: Heiko Kruusi
Jalgpall
10. november 2014, 14:40

Nõmme Kalju president Kuno Tehva: lahtiseid otsi on väga palju, otsuseid tehtud ei ole (10)

Eesti jalgpalli meistrivõistlustel pärast 2010. aastat esimest korda medalita jäänud ja neljanda kohaga leppinud Nõmme Kalju president Kuno Tehva tõdeb, et lisaks peatreener Igor Prinsi jätkamisele või mittejätkamisele on klubis ka mitmeid muid arutelukohti.

"Tahame teha 2015. aastal vigade paranduse. Korrigeerida on vaja mitmeid asju. Peatreeneri küsimus pole ainuke, mida arutame. Oleme teinud otsuse, et toome duublist esindusmeeskonda oma noored. Me ei lähtu siin niivõrd juhendist (2015. aastast peab meistriliigas kuuluma igas mängus iga klubi algkoosseisu üks oma kasvandik), kui klubi arengust.

Flora ja Levadia on vanemad klubid ja juba mõne aasta eest noortele panuse teinud. Nüüd on see aeg käes ka Kaljul. Neid noori, keda esindusse toome, on kindlasti rohkem kui üks või rohkem kui neli. Jutt käib märkimisväärsest arvust jalgpalluritest ja selle sammu ümber käivad ka kõik muud plaanid. Samas kinnitan, et Nõmme Kalju läheb ka järgmisel aastal kindlasti kuldmedalile mängima," rääkis Tehva.

Kalju presidendi sõnul ei arutata ainult peatreener Igor Prinsi jätkamist, vaid küsimärgi all on ka muu personal. "Kõigi treenerite ja ka spordidirektori [Sergei Terehhovi] jätkamine on vaja läbi vaadata. Võib-olla on tulemas väga palju muudatusi, võib-olla hoopis sisemisi muudatusi. Kiirustades ei tee me ühtegi otsust.

Mis puudutab Igor Prinsi Kalju peatreenerina, siis kuigi see hooaeg on olnud kõigi jaoks pettumus, sest potentsiaali oli meeskonnal ju väga palju, siis tema nelja ametis oldud aasta jooksul on positiivset olnud kõvasti rohkem kui negatiivset."

Kalju esindusmeeskonnas lõpeb enam kui 10 mängija leping käesoleva hooajaga. Uudiseid, kes jätkab, kes mitte, Tehva sõnul niipea oodata ei tasu. "Esmalt on vaja paika saada, kes jätkab Kalju peatreenerina. Kui see otsus tehtud, siis saab arutada koosseisu. On kindlasti neid, kellega me lepingut ei pikenda ja on neid, kellega soovime jätkata."

Tehva rõhutas, et tulevikku ta tumedates toonides ei näe. "Oleme innustust juurde saanud. Neljanda koha pealt on tõusta lihtsam kui teise koha pealt."