Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
10. november 2014, 19:21

Rõõmusõnum Magnus Pehrssonilt: alanud nädalal rõhub Eesti koondis ründemängule! (4)

Eesti jalgpallikoondis kohtub kolmapäeval maavõistluses Norraga ning laupäeval võõrsil EM-valikmängus San Marinoga. Peatreener Magnus Pehrsson kinnitas, et sel nädalal on rõhk ründemängul.

"Alanud nädala peamine eesmärk on võtta laupäeval San Marino vastu kolm võidupunkti, mis dikteerib, et kuigi mängude eeldatavad iseloomud erinevad suuresti, on meie fookus sel nädalal ründemängul, sest San Marino vastu valdame palli rohkem kui senises kolmes valikkohtumises. Ka tänasel ja teisipäevasel treeningul keskendume asjadele, mida saame kasutada laupäeval San Marino vastu.

Koondise töö fookus kandub nüüd kaitsetegevuselt ründemängule, mida nägi ette ka suvel koostatud plaan. Selle kohaselt olid septembri ja oktoobri koondisekogunemised ette nähtud kaitse ja kontrarünnaku paikapanemiseks. Need elemendid on vundament, millele saab muid asju ehitama asuda. Samuti sobis säärane plaan ka mängukalendriga," rääkis Pehrsson.

Maavõistlus eelnes valikkohtumisele ka septembris, kui Eesti mängis esmalt võõrsil Rootsiga ja võõrustas seejärel Sloveeniat. Toona saatis Pehrsson mõlemas matšis platsile sama algkoosseisu. Alanud nädalal on säärane talitusviis välistatud.

"Nüüd lahutab kahte kohtumist vaid 72 tundi, toona oli meil taastumiseks üks päev rohkem. Kindlasti teeme kolmapäeval Norra vastu ära kõik kuus lubatud vahetust, aga on ka mehi, kes viibivad mõlemas kohtumises platsil 90 minutit," sõnas Pehrsson.

Kuigi Norra ja Rootsi on naaberriigid, kelle jalgpallikoolkonda peetakse sarnaseks, ei kipu Pehrsson Eesti kolmapäevast vastast oma kodumaaga võrdlema. "Norra mängib veidi teistmoodi kui Rootsi. Kaitses meenutavad nad lähenemise ja mängijatele antud juhtnööride poolest Islandit [,kellega Eesti kohtus juunis ja kaotas 0:1]. Eeldan, et Norra kasutab 4-4-2 asetust, mis tõmbub kaitses väga tihkeks. Keeruline öelda, kui hea Norra täpselt on, aga mäng tuleb keeruline."

Eesti koondise jätkuv mureallikas on mitmete mängijate olematu mänguaeg koduklubides või sootuks koduklubita olek. "Selle üle muretsemises pole abi. Probleem on väldanud terve hooaja ja olen sellega harjunud. Muidugi eelistaksin olukorda, kus mehed oleksid koduklubides põhimehed, aga ma ei saa midagi muuta, mistõttu pole mul mõtet selle üle ka muretseda. Küll aga tuleb mul pidevalt vaagida, kas eelistada pidevalt Eesti liigas platsile pääsevat või välismaal pingil istuvat jalgpallurit."

Norrasse lennanud koosseisust ei tee kolmapäevases mängus kaasa vigastusest taastuv Henri Anier, aga Pehrsson loodab, et laupäevases matšis San Marino vastu saab ta ründajat kasutada. Samuti liituvad laupäeva eel meeskonnaga Artur Pikk ja Rimo Hunt, kes erinevatel põhjustel Norrasse ei sõitnud.