Gert Kullamäe Foto: MARI LUUD
Korvpall
11. november 2014, 08:00

Kullamäe Rocki ülitähtsa kohtumise eel: püüame uute nüansside abil mängu muuta

Tartu Ülikool/Rock peab täna korvpalli Eurochallenge'i sarjas ülitähtsa kohtumise Bulgaaria tippklubi Sofia Lukoil Academicu vastu ning Rocki eeldatav liider Augustas Peciukevicius (pildil) on reievigastusest taastunud ja saab kaasa teha.

"Augustase tervis on okei ja plaanis on, et ta mängib. Kaks viimast treeningut on ta kaasa teinud ja need pidas ta vastu," teatas Rocki füsioterapeut Martin Vahimets eile pärastlõunal. Eelmise hooaja alguses oli Peciukeviciusel sama häda ja siis proovis ta esimeses euromängus Ventspilsi vastu tagasitulekut teha, ent pidi minuti järel nukralt taas pingile lonkama. Vahimetsa sõnul on seis võrreldes toonasega parem.

"Siis hindasime olukorda valesti. Nüüd on tema enda tunne parem ja lihtsad lihastestid näitasid, et asi peaks enam-vähem korras olema," kinnitas Vahimets. Kõik teised peale põlvevigastusega audis oleva keskmängija Joosep Toome peaksid samuti mängukõlbulikud olema.

Sarnaselt Rockiga pidi ka Lukoil Academic Eurochallenge'i esimeses voorus kibeda kaotuse vastu võtma – Rock jäi võõrsil 56:74 alla rumeenlaste Rovinarile, Lukoil koduväljakul 75:80 B-grupi nõrgimaks peetud ungarlaste Körmendile.

Rocki peatreener Gert Kullamäe tõdes, et Sofia klubi mängis ungarlastega kui võrdne-võrdsega, aga igal juhul on tegu väga ohtliku vastasega. „Toetutakse kolmele-neljale pallurile ja kolm peamist välismaalast (Morris Curry, Terry Smith ja Körmendi vastu 33 punkti toonud Charles Thomas) on individuaalselt väga kõvad. Üks-üks kaitse saabki võtmekoht olema, sest keerulisi kombinatsioone nad ei tee," selgitas ta.

Lisaks märkis Kullamäe, et Rockil on täna vaja hooaja algusest saati kinni kiilunud rünnak paremini käima saada. „Oleme paar asja mängijatega läbi võtnud ja püüame uute nüansside abil rünnakut paremaks saada. Ka Augustase naasmine peaks meile juba iseenesest lisakäik olema."