Kristjan IlvesVideo: Mati Hiis
Sport TV
11. november 2014, 16:15

ÕHTULEHE VIDEO | Kristjan Ilves: Vormi püüame ajastada juunioride MMiks

Kolm nädalat tagasi ninaoperatsioonil käinud Eesti kahevõistleja Kristjan Ilvesel tuleb tihe hooaeg. 18aastane noormees võistleb nii MK-sarjas, juunioride MMil Almatõs kui täiskasvanute tiitlivõistlustel Falunis. Hooaja ettevalmistus on kulgenud suuremate viperusteta. 

"Üldiselt on edukalt läinud, kuid kolm nädalat tagasi käisin ninaoperatsioonil. Probleemid olid sellega, et õhku ei tulnud ninast peale. Loodan, et sellele saime nüüd lahenduse. Treeningutel olen saanud nõrgematele pooltele tähelepanu pöörata. Loodetavasti tuleb ilus hooaeg," rääkis ta.

2013. aasta jaanuaris Liberecis toimunud juunioride ja U23 maailmameistrivõistlustel kahevõistluse sprindidistantsil pronksmedali võitnud Ilves loodab järgmisel aastal teha Kasahstanis vigade paranduse.

"Sinna proovime kindlasti kõige parema vormi ajastada. Õnneks on see, et juunioride MM ja täiskasvanute MM on ühe kuu sees, loodetavasti lõpeb vähemalt üks neist hea tulemusega. 

"Kui juba noorelt ja varakult sai medal võetud, siis tasuks ka nüüd. Eelmisel hooajal jäin haigeks, kindlasti oli see suur pettumus ka endale. Vürtsi lisab see, et eelmine aasta jäi kripeldama, nüüd tuleb paremini teha."

Kuidas hindab Ilves oma seisu maailma tippudega ning mida ta arvab Kail Piho ja Han Hendrik Piho Norras treenimisest, vaata Õhtulehe videost.