Urmo Aava. Foto: TAIRO LUTTER
Auto-Moto uudised
12. november 2014, 12:37

Rally Estonia pälvis Euroopa aasta parima ralli tiitli (1)

Tänavune Baltikumi suurim autospordisündmus auto24 Rally Estonia, mis sõideti 17.-19. juulil Tartus ja Lõuna-Eestis, tõstis oma korraldusega FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapi taseme uuele tasemele. 

Seda kinnitasid juba kohapeal promootori, Eurosport Events esindajad ja möödunud nädalavahetusel Korsikal toimunud FIA ERC hooaja pidulikul lõpetamisel anti auto24 Rally Estonia esindajatele Silver Kütile ja Tarmo Hõbele üle FIA ERC 2014. aasta parima ralli auhind.

Tegemist on väga suure tunnustusega nii auto24 Rally Estonia meeskonnale, Eesti riigile kui Eesti autospordile. 

Urmo Aava, auto24 Rally Estonia direktor: "Kui me 2010. aastal Rally Estonia korraldamisega alustasime, seadsime endale eesmärgiks korraldada tulevikus rahvusvaheline tiitlivõistluste etapp. 2013. aastal olid meie tegemisi siin inspekteerimas Eurosport Events esindajad, kellelt saadud tagasiside andis meile kinnitust, et oleme oma korraldusega õigel teel."

"Oleme seadnud lisaks ralli sportliku küljele väga olulisele kohale ka kogu võistlusnädalavahetuse atraktiivsuse nii meelelahutuslikus kui perekeskses võtmes. Võistluste avamine, pressikonverentsid ja pidulik lõpetamine Tartu kesklinnas, Tartu linnakatse kümnete tuhandete pealtvaatajate silme all, atraktiivne kaubandusala Tartus ning väga heal tasemel hooldusala ja võistluskeskus Otepääl Tehvandi staadionil ja selle ümbruses pälvisid palju positiivset tagasisidet nii sõitjatelt kui ka FIA ja Eurosport Events ametnikelt. Omalt poolt soovime tänada Eesti riiki, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutust, Tartu linna, kõiki meie toetajaid, korraldusmeeskonna liikmeid ja abilisi, kes nii varasemate kui tänavuse auto24 Rally Estonia korralduse juures on olnud. Meie jaoks oli väga oluline nii Rahvusvahelise Autoliidu FIA kui Eurosport Events usaldus, kui nad andsid meile korraldada FIA ERC etapi. Väga suur roll kõiges on ka Eesti Autospordi Liidul, mis toetas igakülgselt meie tegemisi. See auhind on tunnustus kogu Eesti autospordile," lias Aava. 

Rally Estonia on ka 2015. aasta FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste kalendris, toimumiskuupäevadeks on 17.-19. juuli.