Rein Taaramäe.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgrattasport
12. november 2014, 22:45

ÕHTULEHE VIDEO | Taaramäe: Kangerti saavutatu ei pruugi Eesti rattaajaloos kunagi korduda

Tänavu profileeris kaks võitu saanud Rein Taaramäe ütleb, et rattaliidu valik Tanel Kangerti kui Eesti aasta parima meesratturi kasuks oli õige.

"Neil oli valida äärmiselt keeruline. Minul oli võite ja Gerdil oli võite. Tanelil on jälle midagi sellist, mis ei pruugi Eesti rattaajaloos mitte kunagi korduda. Sõita samas meeskonnas, mille liider võidab Touri kollase särgi, olla üks võtmeabimehi – see on hoopis teine galaktika, teine dimensioon, paljude ratturite unistus on sellises meeskonnas sõitmine," kiitis Taaramäe Õhtulehele antud videointervjuus. "Taneli parimaks valimine näitab, et jalgrattasport on meeskonnaala. Meid vaadatakse liiga palju kui üksiksõitjaid, aga meie tulemus realiseeritakse meeskonna arvelt."

Uuel hooajal täidabki Taaramäe unistuse ja sõidab "sellises meeskonnas" ehk Astanas. "Peamine, et täidaksin meeskonna ootusi. Ilmselt oodatakse minult vähemalt samasugust rolli nagu Tanel on suutnud kanda. Kui juba selle ära suudan teha, on väga hea, siis on palgamaksja juba rahul. Eks omad ambitsioonid ole ka – kui avaneb mõni juhus, kus õnnestub endalgi tulemus ära teha, võit kirja saada. Eesmärgid on seega kahetised. Arvan, et saan ka ise võimaluse."

Kuidas hindab Taaramäe enda tänavust hooaega, vaata juba videost!