Sellise vahva masinaga kihutab Tänak Walesi rallil. Foto: Twitter
Auto-Moto uudised
13. november 2014, 09:00

Tuleva hooaja peaproov: Ott Tänak istub taas WRC auto rooli! (5)

Autoralli maailmameistrivõistluste viimane etapp toimub sellel nädalavahetusel Suurbritannias. Põhja- ja Lõuna-Walesi teedel sõidetaval MM-rallil stardivad eestlastest Ott Tänak – Raigo Mõlder, Soome meistrid Karl Kruuda – Martin Järveoja ning Martin Kangur – Kuldar Sikk.

WRC2 klassis hooaega kuuenda kohaga lõpetavad Tänak ja Mõlder saavad Walesi rallil pärast pooleaastast pausi taas Ford Fiesta WRC autosse istuda. Kuigi Tänak tähistab ametlikult oma WRC2 meeskonna, Dmacki 50. MM-rallit, on see tegelikult eestlase jaoks küpsuseksam: pärast Mikko Hirvoneni loobumist on just meie piloot tuleva hooaja M-Spordi tehasetiimi koha peapretendent.

Walesis on kohal teisedki eestlased – WRC2 sarjas kaotasid Kruuda-Järveoja küll pettumust valmistanud Hispaania ralliga lootused MM-tiitlile, ent nüüd püüavad praegu viiendat kohta hoidvad rallimehed end üldarvestuses poodiumile võidelda.

Hooaja saavad positiivsetes toonides lõpetada ka Kangur ja seekord tema kõrval istuv Sikk. Aasta algul neljal MM-rallil osalenud, ent Rally Estonial avariis korralikult masinat ja sellega ka oma eelarvet hävitanud Kangur on senise hooajaga kogunud küll vaid seitse punkti, ent kiirust on tal jagunud. Seega ei tasu ennustuste järgi kauni ilmaga õnnistatud rallil tema šansse hea tulemus sõita maha laita.

Rallipargis kohtab ka Hispaanias Drive Dmacki karikasarja võitnud Sander Pärna, kes osales koos Walesist pärit kaardilugeja James Morganiga võistluseelsel rajalegendi koostamisel, et teha eeltööd tuleva aasta ralliks.

Eesti rallisõbrad said sel nädalal veel ühe hea uudise – 17.–19. juulini esimest korda Euroopa meistrivõistluste kavva kuulunud Rally Estonia valiti korralduse poolest Euroopa parimaks ralliks! Ralli direktori Urmo Aava sõnul on see väga suur tunnustus nii Rally Estonia meeskonnale, Eesti riigile kui siinsele autospordile. Ralli on kavas ka järgmisel aastal.