Eesti jalgpallikoondise ründaja Henrik Ojamaa.Foto: Heiko Kruusi
Jalgpall
13. november 2014, 01:03

Peatreener Pehrsson Ojamaast: kahtlemata võime rääkida edasiminekust (1)

Kõigis neljas Eesti koondise septembri ja oktoobrikuu matšis vahetusmängijate sekka kuulunud Henrik Ojamaa kuulus 1:0 võidumatšis Norraga põhikoosseisu, osales värava toonud kombinatsioonis, tegi igas mõttes korraliku etteaste ja kuulis peatreener Magnus Pehrssoni kiidusõnu.

"Väga hea esitus Henrikult. Tema füüsiline vorm oli väga hea. See on viimase kahe kuu jooksul drastiliselt paranenud. Henrik võttis vastu mitmeid häid otsuseid, kahtlemata võime rääkida edasiminekust. Mulle väga meeldis tema esitus suvises mängus Islandiga, kus ta aga kahjuks vigastada sai," rääkis Pehrsson.

Kas Ojamaa parimate külgede väljatoomiseks tuleb mängida kahe ründajaga? "Võib-olla. Aga vastan nii, et mina peatreenerina pean leidma parima algkoosseisu mängu võitmiseks. Ojamaast rääkides, siis on ta ise selgelt välja öelnud, et armastab ründajana mängida. Just sel põhjusel lahkus ta Varssavi Legiast ja kuulub praegu Motherwelli ridadesse, kus saab ründajana mängida.

Samas on Henrik mulle öelnud, et on nõus mängima positsioonil, kus vaja. Olen nõus, et tema esitust silmas pidades peaks ta mängima ründajana, aga mina pean lähtuma terve Eesti meeskonna esitusest."