Martin ÖdegaardFoto: Vegard Wivestad Grott
Jalgpall
13. november 2014, 09:00

Norra loodab 15aastasest Ödegaardist oma Zlatanit (1)

Maailma jalgpalli kõige kuumem noormängija on Norra koondise 15aastane poolkaitsja Martin Ödegaard, kellest huvituvad Madridi Real, FC Barcelona, Müncheni Bayern, Manchester United ja ilmselt iga klubi, kes enda meelest nimetatutega samale õrrele ulatub. Elevil on ka norralased ise.

„Loodame, et temast saab meie Zlatan Ibrahimovic – Norra esimene tõeline maailma absoluutsest tippklassist mängija,“ rääkis Õhtulehele Norra rahvusringhäälingu NRK ajakirjanik Nicolay Ramm.

„Rootsil on Zlatan, Taanil oli Michael Laudrup, aga Norral sama kõva meest olnud ei ole. 90ndatel olid Tor Andre Flo ja Ole Gunnar Solskjaer, eelmisel kümnendil John Arne Riise ja John Carew, kes kõik väga head jalgpallurid, aga mitte maailma absoluutne tipp,“ sõnas Ramm.

Ühestki Norra sportlasest ei ole viimase kuu aja jooksul räägitud nii palju kui Ödegaardist. Isegi mitte skandaalide rüpes siplevast suusaässast Petter Northugist või hetkel male MM-matšis Viswanathan Anandiga heitlevast Magnus Carlsenist. Norras valitseb Ödegaardi-maania.

Augustis koondise- ja oktoobris valiksarjadebüüdi teinud 15aastase noormehe püünele tõusmise kummalisim aspekt on selle nobedus – aasta eest polnud Norras temast midagi kuuldud. Talvistes treeningmängudes paistis Ödegaard silma ja edasine on olnud meeletu edulugu.

„Ta on 15aastane, aga suhtleb avalikkusega pingevabalt, nagu oleks tegemist kogenud 30aastase jalgpalluri ja meeskonna kapteniga,“ märkis Ramm.