EOK president Neinar SeliFoto: MARI LUUD
Sport TV
13. november 2014, 15:18

ÕHTULEHE VIDEO | Neinar Seli: Kristina Šmigun-Vähi juhtum on jätkuvalt Spordiarbitraažikohtus (34)

Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli kinnitas Õhtulehele, et veebruaris dopingukahtlustuse saanud kahekordse olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi juhtum pole jätkuvalt lahendust saanud.

"Rohkem peale informatsiooni, mida on meile jaganud ROK ning FIS, pole meile tulnud.  Ülejäänud asju saab kommenteerida asjaosaline ise. Olen temaga (Kristina Šmigun-Vähiga) mitmeid kordi vestelnud ning millegipärast need asjad seisavad. Kas otsus on vaidlustatud ja millises faasis see on, saavad vaid nemad ise vastata."

Veebruari alguses teatas Kristina Šmigun-Vähi "Aktuaalse kaamera" spordiuudistes, et on elanud detsembri algusest dopingukahtlustusega, sest 2006. aastal Torino Olümpiamängudel antud ja nüüd avatud dopingutesti A-proov on osutunud positiivseks. Aprillis otsustas Šmigun-Vähi meeskond vaidlustada A-proovi avamise spordiarbitraaži kohtus ja see pannud seisma ka B-proovi avamise. 

Seli sõnul asi jätkuvalt seisab. "Niipalju kui Kristina on mulle ise öelnud, on juhtum hetkel Rahvusvahelises Spordiarbitraažikohtus."

Mida arvab Seli täna toimuvast Eesti Spordi Kongressist ning kuidas peaks Eesti keelatud ainete tarvitamisega võitlema, vaata Õhtulehe videost.