Kristers ZeidaksFoto: ARNO SAAR
Korvpall
13. november 2014, 19:34

Rapla mängija Kristers Zeidaks tunnistas kanepi kasutamist, klubi peatas temaga lepingu (3)

Rapla Tyco korvpalliklubi juhtkond peatas lepingu viimased poolteist kuud klubis mänginud Kristers Zeidaksiga (24), kuna sportlane tunnistas kanepi kasutamist.

Rapla Tyco peatreener Aivar Kuusmaa sõnul tunnistas Kristers kanepi kasutamise ise üles. „Kristers andis möödunud laupäeval mängu järel dopinguproovi ja mulle jäi silma tema reaktsioon. See tekitas minus küsimusi ja pidasin mängijaga maha tõsise jutuajamise, milles ta tunnistas kanepi kasutamist. Lisaks tekkis mul kahtlus, et tal võib olla olnud mingeid võimalikke kokkupuuteid mõne keelatud ainega. See on väga raske olukord, millesse saab suhtuda ainult täie tõsidusega. Tundub, et noor mängija saab oma eksimuse tõsidusest ka ise aru ning tõesti kahetseb ja on valmis vastutust kandma. Seetõttu otsustasime ühiselt asja ise avalikuks teha," lausus Kuusmaa.

Kuusmaa lisas, et see on tema treenerielu üks raskemaid hetki. „Kristers on meeskonnas jõudnud olla vaid poolteist kuud ja selle aja jooksul on ta juba kujunenud klubi üheks liidriks. Kõik on shokis – mina ise, meeskond, teised treenerid, klubi inimesed. Mulle tundub, et ka sportlane ise on siiralt shokis. Praegu on raske üldse mõelda, mis pikemas perspektiivis edasi saab. Eriti raske ongi seetõttu, et Kristers on olnud väga hea tiimiliige, kes klappis meeskonnaga hästi, tõmbas kõiki kaasa. Andeks anda on raske, aga loodan, et Kristers ei lahku pärast karistuse kandmist suurest korvpallist ja see nooruse rumalusest tehtud lollus ei pane tema karjäärile punkti," sõnas Kuusmaa.

Klubi juhtkond võttis vastu otsuse peatada Kristers Zeidaksi leping, kuniks juhtumit täiendavalt uuritakse. Rapla Tyco korvpalliklubi juhatuse liikme Jaak Karbi sõnul informeeris klubi juhtkond täna kahtlustest ka Eesti Korvpalliliitu. „Tegemist on väga keerulise ja emotsionaalse olukorraga. Konkreetseid tõendeid ei ole, kuid klubini on jõudnud informatsioon, millele me ei saa reageerimata jätta. Olukorra avalikustamine oli klubi juhtkonna ja treeneri ühine otsus, mida Kristers Zeidaks ka aktsepteeris. Klubi juhtkonna nimel vabandan kogu südamest kõigi meie fännide ja toetajate ees selle äärmiselt rumala ja ebameeldiva juhtumi pärast," ütles Karp.

Lepingu võimaliku lõpetamise otsustab klubi dopinguproovi ametlike tulemuste põhjal, mis peaksid saabuma paarikümne päeva pärast. „Kui proov kinnitab keelatud ainete kasutamist, pole mingitki küsimust, mis edasi saab - leping kuulub ilma mingisuguse arutamiseta lõpetamisele. Kui proov osutub negatiivseks, kaalume tõsiselt, kas ja kuidas jätkata, räägime mängijaga mehejuttu ning küsime kindlasti ka meeskonna arvamust," ütles Karp.

Kristers Zeidaksi sõnul tunnistab ta oma eksimust. „See on kõige piinlikum hetk minu elus. Panin oma mõtlematu käitumisega löögi alla kogu Rapla meeskonna ja treeneri autoriteedi. Mul on siiralt häbi. Ma vabandan oma meeskonnakaaslaste, treeneri, klubi juhtkonna, sponsorite ja loomulikult meie fännide ees, kes on mind alati väga soojalt vastu võtnud ning pole minu rumalat viga ära teeninud," lausus Zeidaks.