Eesti bobimeeskond ja tugimeeskond Austria laagris. Foto: Atiim
Talisport
14. november 2014, 10:15

Eesti bobikelgutajad läbisid edukalt esimese treeninglaagri

Sel suvel ilmavalgust näinud Eesti esimene bobimeeskond on tänaseks jõudnud nii kaugele, et septembri alguses valiti katsetel välja 7 noormeest, kes panid end 2.-8. novembril Austrias toimunud laagris proovile. 

Eesti meeskond koosseisus Carl-Robert Puhm, Gert Heinala, Hardi Link, Harri Olak, Kaspar Mesila, Indrek Hopfeldt ja Märt Lellsaar (esimesed neli on kahese bobi juhid, viimased kolm pidurimehed) alustas oma esimest ühist treeningnädalat Austrias 2. novembril. Laagri eesmärk oli omandada peamised teadmised bobikelgutamise nüanssidest ning välja teenida Rahvusvahelise Bobisõidu- ja Kelgutamisföderatsiooni (FIBT) poolt väljaantav bobisõitja litsents.

Meeskonna mänedžer Mauro Serra hinnangul läks poistel väga hästi: "Laagri eesmärk oli anda poistele reaalne bobitunnetus, et nad teaksid, mis tunne on bobis istuda. Samuti oli eesmärk välja selgitada, kes millistele positsioonidele kelku sobivad ning näidata neile, kuidas ennast ja bobi enne võistlusi ette valmistada," rääkis Serra laagri eesmärkidest.

"Esimeste katsete ajal juhtus poistel nii mõnigi äpardus, kuid see kõik käib asja juurde. Just läbi äparduste õpitakse spordiala lähemalt tundma ning meie omakorda näeme poiste iseloomu. Inimese reaktsioon olukordades, kui tal ei lähe hästi, näitab inimese kohta nii mõndagi," rääkis Serra poiste esimestest katsetest lähemalt.

Austrias käinud bobikoondise liige Harri Olak meenutab esimest katsetust bobis järgmiselt: "Eredalt ongi meelde jäänud esimene sõit bobiga – käisime kohe külili. Ausalt öeldes oli päris hirmus, kuid samas ka väga põnev. Loobumismõtted seoses sellega ei kaasnenud, pigem just tekkis motivatsioon väga head sõidud edaspidi teha. Laagri teises pooles õnnestusid asjad juba paremini ning ükski minu juhitud kelk ümber ei läinud," sõnas Olak. Olaku sõnul on tegemist põneva spordialaga ning ta ootab uusi laagreid ja uusi kogemusi.

"Neljal viimasel päeval tegid poisid 16 perfektset sooritust – kõik poisid olid enesekindlad ning me saime palju komplimente ka FIBT inimestelt, kes kõik tunnustavad meie poiste sihikindlust ning head tööd selle nädala jooksul," lisas Serra. Tunnustuseks anti Eesti bobikoondise liikmetele välja litsentsid, mis tagavad meeskonnale võimaluse osaleda erinevatel võistlustel. 

Järgmisena läheb Eesti bobimeeskond detsembris Prantsusmaale, kus treenitakse stardimomenti ja kelku hüppamist ning ette võetakse ka esimene võistlus. Uuel aastal minnakse St. Moritzi laagrisse, mille ajal osaletakse Šveitsis ka B-kategooria meistrivõistlustel.