Brandis Raley-Ross muutis Tarva nägu oluliselt.Foto: LAURA OKS
Korvpall
15. november 2014, 11:35

Kodune korvpall: märgid näitavad, et tulebki põnev hooaeg!

Eesti korvpallihooaeg on kestnud poolteist kuud ja märgid näitavad, et see tulebki põnev, nii nagu enne algust pakuti.

Kui septembri lõpus-oktoobri alguses eeldati tasavägist heitlust 3.-8. koha meeskondade vahel, siis väikeste mööndustega see ka on nii. Olukorda on mõjutanud Tartu Rocki oodatust lahjem algus, samuti võtab oma mängu otsimine kauem aega TLÜ/Kalevil ning Valga Maks ja Mooritsal.

Sama oluline võib olla ka mõne mängija lisandumine või lahkumine. Rakvere Tarvas muutus koos Brandis Raley-Rossiga oluliselt tugevamaks ning kui Rapla Tycost omakorda lahkub Kristers Zeidaks, tähendab see Aivar Kuusmaa meeskonnale väga tugevat lööki - lätlasest mängumees valiti ju nii Balti kui ka Eesti liiga oktoobri parimaks mängijaks.

Selge paistab olevat ainult see, et BC Kalev/Cramo läheb oma teed. Ka koduliiga mängudes mitmele põhimehele puhkust andes. Seda rõõmustavam on asjaolu, et esile astub Sten Olmre, kes võib kerkida 25 punktiga mängu suurimaks korvikütiks. Kolm mängu pidanud Kalevil on tabelis 6 võitu, sest nende kohtumised lähevad arvesse topelt.

Edasi reastutakse võiduprotsendi alusel järgmiselt: Tarvas 62,5 (5 võitu ja 3 kaotust), Rock 61,5 (8-5), Pärnu 57,1 (4-3), Rapla 55,6 (5-4), TTÜ 42,9 (3-4), TLÜ/Kalev 25,0 (2-6), Valga 16,7 (1-5), Noortekoondis/Audentes 0 (0-4).

Seejuures väärib märkimist, et Valga viiest kaotusest neli on tulnud kuni 4 punktiga (Tarvale, Rockile, Pärnule, TTÜ-le). Ehk meeskond on konkurentsis küll, aga võidupunkte ei kipu tulema. TLÜ on oma seni ainsa võidu saanud Audentese üle. Audentese poistest ja nende arengust saab kokkuvõtte teha kevadel.

Selge on see, et nagu mullugi, ei taha keegi lõpetada põhihooaega 7.-8. kohal, mis tooks kohe veerandfinaalis vastu Kalevi ja eeldatavalt Rocki. Samas pole praegu kellelgi lihtne ka Tarvaga. Nii et kui TLÜ ja Valga ei taha lootusi jõuda lõpuks poolfinaali ja pronksimatšile varakult maha matta, ei tohi konkurentidega liiga suurt vahet sisse lasta.