Claudio Ranieri Foto: Thanassis Stavrakis
Jalgpall
15. november 2014, 17:09

Šokeeriv kaotus tõi Kreeka kuulsale peatreenerile kiire hundipassi (2)

Suvisel MMil 16 parema sekka pääsenud Kreeka jalgpallikoondis pidi eile õhtul üle elama ajaloo ühe mustema hetke, kui kodustaadionil jäädi 0:1 alla Euroopa vutikääbuste hulka kuuluvale Fääri saarte koondisele. Mõistagi tähendas kaotus ka seda, et napilt neli kuud tagasi Kreeka peatreeneriks nimetatud Claudio Ranieri võib hakata uut tööandjat otsima.

Kreeka jalgpalliliidu president Giorgos Sarris kees pärast mängu vihast ning põrutas otse: "Pärast tänast alandavat kaotust võtan ma vastutuse oma kõige õnnetuma treenerivaliku eest, mille tulemusel oli fännide ees taoline kehv koondis. Võtame kasutusele vastavad meetmed ja teeme vajalikud muudatused, et taolise teotava õhtu kordumist edaspidi vältida."

Endine Londoni Chelsea ja AS Monaco peatreener Ranieri oli kohtumise järel mõistagi kui hunnik õnnetust ning tema sõnad ei teinud niigi kehva olukorda paremaks: "Mul pole juhtunule seletust. Tahtsime saavutada valiksarjas esimest võitu, kuid lõpuks väärisidki Fääri saared seda võitu rohkem, sest nad lõid rohkem väravavõimalusi. Vaid rakse tööga saame sellest seisust välja tulla."

Ranieri ei lahku siiski jala pealt - kuigi nii oleks talle ilmselt isegi kõige parem - nimelt on Kreeka meedial andmeid, et teisipäevases sõprusmängus Serbiaga lubatakse 63-aastasel itaallasel veel treeneripingil olla, tõenäoliselt siis selleks, et Kreeka fännid ta korraliku vilekooriga ära saata saaks.

Kreeka on kogunud EM-valiksarjas neljast mängust vaid ühe punkti ning eilne kaotus kukutas nad F-grupis viimasele ehk kuuendale kohale.