Balti liigas olid võidukad nii HC Kehra kui ka Põlva Serviti. Foto: ARNO SAAR
Käsipall
15. november 2014, 21:51

Eesti käsipalliklubid said Balti Liigas võimsad võidud

Nädalavahetuse esimesel päeval tegid Eesti käsipalliklubid Balti liigas võimsa etteaste ning võidu noppisid nii HC Kehra/Horizon Pulp&Paper kui Põlva Serviti, parandades oluliselt võimalusi jõuda põhiturniiri nelja parema hulka. Lisaks alistas Challenge Liigas avamängu pidanud Viljandi HC valgevenelaste Minski HC Vitjazi.

Kehralased lõpetasid põhiturniiri esimese poole ülimagusa võiduga Riihimäe Cocksi üle, alistades Soome parima klubi 33:26 (12:11). Serviti sai napi aga väga tähtsa 30:28 (15:12) võidu mulluse liigameistri Minski SKA üle. Koos Bresti HC Meškoviga tõusis HC Kehra/Horizon Pulp&Paper nüüd 6 punkti peale, Cocksil on 5 ning SKA-l ja Servitil 4 silma.

Slastinovskilt Kehra kasuks 13 väravat
 
Eesti ja Soome meistrid kohtusid päeva esimeses mängus Kehras ning väga tasavägiselt kulgenud avapoolaja võitis kodumeeskond 12:11. Teise poolaja algul lubati soomlastel teha 5:0 vahespurt ning Cocks sai ette 17:14. Ent Jüri Lepa hoolealused ei andnud alla ning 19:21 kaotusseisus leiti hoopis uus käik – viimane veerandtund kuulus nimelt HC Kehra/Horizon Pulp&Paperile koguni 14:5!
 
Kehralased kirjutasid tabelisse teise võidu tulemusega 33:26 ning tõusid Balti liigas ühe silmaga mööda ka Cocksist. Laupäeval oli üleplatsimeheks Marko Slastinovski, kes saatis Soome meistri võrku 13 palli. Viktor Skripak, Rando-Juku Sirkas, Kaspar Lees ja Jevgeni Buinenko lisasid kõik 4, Dmitri Jankovski 2 ning Jorma Käsper ja Kaimar Lees 1 värava. Cocksi eestlastest said Kristo Voika ja Marius Lepp kirja 4 tabamust.
 
Serviti alistas tiilikaitsja, Viljandilt edukas debüüt
 
Serviti sai ka mullu põhiturniiril kodusaalis võidu SKA üle, ent jäi hooaja tähtsaimas mängus ehk Balti Liiga finaalis tugevale Valgevene klubile alla. Laupäeval olid põlvalased avapoolajal pikalt tagaajaja osas, aga võimsa lõpuga (viimase tosina minutiga 9:2!) rebis kodumeeskond vaheajaks 15:12 ette. Ka teine poolaeg kulges võrdsete heitluses, aga lõpuvile kõlades särasid tablool Serviti võidunumbrid 30:28.
 
Hooaja teise võidu saanud Serviti eest said käe valgeks üheksa mängijat. Parimana viskas Andreas Rikken 7 väravat. Henri Hiiend lisas 5, Andrei Ternovõi 4, Raiko Rudissaar, Kristjan Muuga ja Ardo Puna 3, Carl-Eric Uibo ja Henri Sillaste 2 ning Pavel Turajev 1 värava. Tiitlikaitsjate parim oli Nikita Vailupov 8 tabamusega.
 
Ajaloo esimese ametliku mängu rahvusvahelises sarjas pidanud Viljandi HC tegi kena debüüdi ning sai kodusaalis – ehkki ametlikult oli tegu võõrsilmänguga – jagu Minski HC Vitjazist 40:27 (21:14). Mulkide resultatiivseimad olid Ott Varik 8 ja Kristo Järve 7 väravaga. Karl Roosna ja Karl Toom lisasid kumbki 6, Kristjan Koovit 5, Robert Lõpp 4, Mikk Varik ja Madis Parik 2 väravat.