San Marino koondise peatreener Pierangelo Manzaroli Foto: Kirsty Wigglesworth
Jalgpall
16. november 2014, 16:48

San Marino peatreener: loodetavasti ei pea järgmist head tulemust 12 aastat ootama (6)

Maailma edetabelis koos Bhutaniga viimast kohta jagav kääbusriik San Marino tegi eile oma jalgpalliajalugu, kui mängis Eestiga 0:0 viiki ja teenis nii kõigi aegade esimese punkti EM-valiksarjas. Ühtlasi katkes nende 61 mängu pikkuseks veninud kaotustejada.

MM-valikmängudes oli San Marino varem kaks punkti teeninud, kuid viimati nii ammu kui aastal 2001, mil Lätiga viigistati 1:1. Sellele vihjas kohtumise järel ka väikeriigi peatreener Pierangelo Manzaroli.

"Viimastel kuudel oleme teinud võrreldes varasemaga märksa enam tööd ja see töö tõi meile ka tasu. See tulemus on mängijatele preemiaks ning annab meile lootust, et järgmist head tulemust ei pea me enam 12 aastat ootama," rääkis Manzaroli.

"Mäletan meie viimast võitu [2004.a sõprusmängus Liechtensteini vastu - toim], kuid tänasel tulemusel on hoopis teine tähendus," lisas omalt poolt koondise kapten Andy Selva. "Olen taolist tulemust oodanud juba 11 aastat - meil on olnud võimalusi varemgi, kuid kahjuks pole neid ära kasutanud."

"Pühendame selle tulemuse endisele koondisekaaslasele Federico Crescentinile, kes suri paar aastat tagasi. Ootasime seda tulemust aastaid ja lõpuks saavutasime selle!"