Nõmme Kalju jalgpallur Henrik Pürg (tumedas vormis) Euroopa liiga teise eelringi matšis Poznani Lechi vastu.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
17. november 2014, 13:12

Pehrsson kutsus koondisesse 18aastase Nõmme Kalju kaitsja!

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson pidi seoses vigastustega täiendama koosseisu enne homset kodust maavõistlust Jordaaniaga.

Novembri alguses teatatud nimekirjast langesid vigastuste tõttu välja kaitsjad Ken Kallaste ja Gert Kams ning poolkaitsja Martin Vunk. Lisaks ei ole lõplikus nimekirjas ka kaitsjat Artur Pikka, kes viibib viimaseid nädalaid ajateenistuses.

Pehrsson täiendas nimekirja kolme mängijaga – kutse said FC Flora kaitsja Markus Jürgenson ja poolkaitsja Sergei Mošnikov. Suurima üllatusena aga Nõmme Kalju 18aastane kaitsja Henrik Pürgi, kes pälvis Eesti vutiüldsuse suurema tähelepanu suvel, kui kuulus Euroopa liiga II eelringi mängus Poznani Lechiga Kalju algkoosseisu. Meistriliigas tegi Pürg Kalju eest kaasa 10 mängu, neist 8 algkoosseisus.

Lisaks jääb erinevalt esialgsest plaanis Jordaania-matšiks koondise juurde ka Henri Anier. Et meeskonda kuulub ka tema noorem vend Hannes, võib juhtuda, et homme mängib Eesti eest ründepaar Anier-Anier.