Rain RaadikFoto: TIINA KÕRTSINI
Korvpall
17. november 2014, 15:34

Rain "Radža" Raadiku koduklubi kogub eksootilises liigas vaid võite

Meretagusel Prantsuse asumaal Guadeloupe'i saarel korvpallikarjääri jätkanud Rain Raadik on lokaalsel pildil täisti olemas ning tema koduklubi EDO püsib Prantsuse-Antillide liigas viie vooru järel kaotuseta. Mängud siiski ühepoolsed olnud pole, kirjutab basket.ee

Viimati alistas EDO laupäeval võõrsil meeskonna nimega USR 86:84 (45:38). Raadik oli paremuselt meeskonna kuues punktitooja üheksa silmaga. Umbes sinnakanati on jäänud ka enamus "Radža" senistest etteastetest. Mänguaega on kogunenud alla 25 minuti. Viis võitu on tabelis ka AOG nime kandval meeskonnal.

Mänge külastab Guadeloupe’il paarsada inimest. Saarel iseenesest elab ca 410 000 inimest.  Guadeloupe kuulub muide tänu emamaale ka Euroopa Liitu, kuid mitte Schengeni viisaruumi. Saarelt on pärit näiteks jalgpallistaarid Thierry Henry ja Liliam Thuram, samuti mitmed Prantsusmaa korvpallikoondislased.

Rain Raadik (25a-208cm) kuulub Eesti koondise kandidaatide hulka 2015 a EM-finaalturniiriks Riias. Koos Rait-Riivo Laanega teenis ta suve kokkuvõttes peatreenerilt Tiit Sokult nn B-koondise liikmeist kõrgeimad arvustused.