Gert Kullamäe (vasakul) ja Rocki ääremängija Timo Eichfuss.Foto: MARI LUUD
Korvpall
17. november 2014, 18:00

Gert Kullamäe homsest euromängust: kui tegutseme sama hästi kui Lukoili vastu, on meil suur võimalus võita (3)

Tartu Ülikool/Rock peab homme korvpalli Eurochallenge'i sarjas tähtsa kohtumise, kui Ungaris heideldakse sealse liiga tagumise otsa klubi Körmendiga. Ometi on ungarlased Eurochallenge'is kahe võiduga B-grupi ainuliidrid, ilma Augustas Peciukeviciuse ja Joosep Toometa Körmendisse sõitnud Rockil on koos võit ja kaotus.

Rocki peatreener Gert Kullamäe ei osanud pakkuda, millise liiga tulemused Körmendi tegelikku taset näitavad. Koduliigas jagatakse ühe võidu ja kuue kaotusega suisa viimast kohta, laupäeval jäädi koduväljakul 88:91 alla tabeli keskmikule Pecsi PVSK-le. Eurosarjas oldi aga esmalt võõrsil üle Sofia Lukoil Academicust, eelmisel nädalal võideti kodusaalis Rovinari Energiat 77:76.

"Tegelikult oleks neil eurosarjas võinud kahe võidu asemel kaks kaotust olla. Õnnes oli palju kinni ja nendes mängudes soosis see neid," rääkis Kullamäe, kes on näinud Körmendi kahte eurokohtumist ja viimatist koduliiga matši.

Võrreldes Lukoil Academicuga, kellest Rock teisipäeval 71:59 üle sõitis, pole tartlastel vaja taktikaliselt kuigi suuri muudatusi teha. "Nagu Lukoililgi, toetub nende mäng kahele teravale ameeriklasele (Darrin Govens ja Walter Lemon Jr. - toim) ja ühele pikale (Ryan Richards). Richards on ka Inglismaa koondises olnud ja ta on päris domineeriv tüüp. Äärel on kohalikud jussid, kes pole ka papist poisid," kirjeldas Kullamäe. Lukoil Academicuga on vahe vaid selles, et nende liider Charles Thomas mängis jõulise ääremängija positsiooni, Richards on tsenter.

Kullamäe nõustus arvamusega, et homne matš on Rocki jaoks ülitähtis ja võib-olla terve eurohooaja võtmemänguks. "Ma usun küll, et see saab päris otsustav olema. Kui siit punkti kätte saaks, siis oleks edaspidi juba kõik oma kätes ja pealegi on kolmest viimasest mängust kaks koduväljakul. Kui suudame sama keskendunult tegutseda ja  kaitses aktiivselt mängida nagu Lukoili vastu, on meil kindlasti head võimalused võita."

Pärast äärmiselt konarlikku algust muutis hea esitus Lukoili üle Rocki meeleolu hoopis päikselisemaks, kui see oli varem olnud. "Võit tegi rõõmu vaatamata Augustase vigastusele. Aga eurosarjas pole meil lihtne nii või naa, hoolimata sellest, kui hea tuju meil on," sõnas Kullamäe.

Juhendaja lisas, et Peciukevicius polnud pärast reie lähendajalihase uut venitamist treeningutel osalenud ning teda ei hakatud Eesti ja Ungari vahet niisama solgutama.