Fotol on Eesti jalgpallikoondise algkoosseis EM-valikmängus Inglismaaga.Foto: MATI HIIS
Spordiblogi
18. november 2014, 11:04

Ott Järvela | Ennustus Eesti alg11 kohta maavõistluses Jordaaniaga (1)

Laupäeval võõrsil EM-valikmängus San Marinoga 0:0 viigi teinud Eesti jalgpallikoondis peab täna õhtul aasta viimase koduse kohtumise, kui 20.10 antakse Lillekülas avavile maavõistlusele Eesti – Jordaania.

Erinevalt eelmise nädala mängudest Norra ja San Marinoga, ei ole peatreener Magnus Pehrssoni käsutuses täna põhikoosseis. Kaitsjaid tabanud vigastuste tõttu täiendas rootslane meeskonna rivistust kolme mängijaga – kutse said Sergei Mošnikov, Markus Jürgenson ja varasema koondisekogemuseta 18aastane Nõmme Kalju kaitsja Henrik Pürg. Õhtulehe ennustus Eesti tänase alg11 kohta:

Väravavaht Pavel Londak. Koondis tegi eile õhtul Lilleküla kunstmurul trenni ja väravavahtide osakonna harjutustest sai selgelt välja lugeda, et Londak mängib ja Sergei Pareiko on kolmandat mängu järjest pingil. Pehrsson annab Londakule mängu tunnustamaks tema korralikku hooaega Norra kõrgliigas.

Vasakkaitsja Dmitri Kruglov. Pehrssoni käsutuses olev poolkaitsjate ja ründajate valik on suurem kui kaitsjate oma, mistõttu on pigem loogiline, et Kruglov mängib sarnaselt San Marino mängule vasakkaitses, mitte äärel, mis on viimastel aastatel tema tavapärane positsioon klubijalgpallis.

Keskkaitsja Artjom Artjunin. Pehrssonil on ka variant kasutada vasakpoolse keskkaitsjana Karol Metsa, ent pigem kuulub Levadia keskkaitsja kuulub kolmandat mängu järjest põhikoosseisu.

Keskkaitsja Alo Bärengrub. Oktoobrikuises EM-valikmängus Leedu vastu korraliku partii teinud kogenud mees pole seejärel mänguaega pälvinud, sest paremjalgsete keskkaitsjate hierarhias on Igor Morozov temast kõrgemal. Morozov on tagasi koduklubi juures, Bärengrub mängib. Äkki on isegi kapten.

Paremkaitsja Enar Jääger. Seoses klubi puudumisega on koondise kauaaegne põhimees langenud oma positsiooni peal teiseks valikuks Taijo Teniste järel, mistõttu istus ta San Marinos pingil. Täna mängib.

Vasakäär Igor Subbotin. Norra vastu teise poolaja mänginud Subbotin on Levadias tehtud hea hooajaga pälvinud Pehrssoni tähelepanu. Norra vastu sekkus ta teiseks poolajaks, täna on põhjust loota alg11 kohta.

Keskpoolkaitsja Karol Mets. Kõigis tänavu peetud 12 koondise mängus kaasa teinud keskpoolkaitsja mängib eeldatavasti ka täna. Metsal on nii võimas mootor, et kannatab kolmanda mängu seitsme päeva jooksul välja küll. Tõsi, mitte tingimata 90 minuti ulatuses.

Keskpoolkaitsja Ilja Antonov. Neljas eelmises koondisematšis vasakpoolkaitsjana rakendust leidnud Antonovi kasutamine tundub täna olevat kõige loogilisem keskpoolkaitsjana, sest äärte peal on teisigi valikuid. Universaalse ja targa mängijana Antonovil kohanemisega raskusi ei teki. Seda enam, et Levadias mängib ta ennekõike just keskpoolkaitsjana.

Paremäär Frank Liivak. "Kui pean enda vormi kohta midagi ütlema, siis pigem on see hea," sõnas Liivak eile. Et Pehrsson tõi Jordaania meeskonna peamise puudusena välja liinide vahele jäävad augud, tundub loogiline Napolis enamasti alumise ründajana mängiva Liivaku kasutamine äärel, kus ta oma kiiruse ja tehnikaga saaks vastaseid terroriseerida.

Ründaja Rimo Hunt. On igatpidi õiglane ja loogiline, et mängudes Rootsi, Sloveenia, Leedu, Inglismaa ja San Marinoga alati vahetuspingile jäänud Hunt saab nüüd võimaluse algkoosseisus.

Ründaja Henri Anier. Äsja vigastusest taastunud ründaja konditsioon peaks lubama 45minutilist pingutust. Põhikoosseisu pakun teda kerge kõhutunde pealt.

Hindamisskaala: 7 õiget = rahuldav, 8 õiget = hea, 9 õiget = päris hea, 10 õiget = ikka väga hea, 11 õiget = Pehrsson kirjutas Järvela pealt maha.