Timo Eichfuss (nr 9) oli Rocki võidu üks peaarhitekte.Foto: MARI LUUD
Korvpall
18. november 2014, 20:52

VÄGEV! Võimsa teise poolaja teinud Tartu Ülikool/Rock sai eurosarjas teise võidu! (4)

Tartu Ülikool/Rock pidas korvpalli Eurochallenge'i sarjas B-grupi kolmanda kohtumise, kui võõrsil alistati Ungari klubi Körmend 79:72. Sealjuures võideti teine poolaeg 49:34! Rockil on nüüd koos kaks võitu ja üks kaotus, sama saldo on ka ungarlastel. Rocki parimatena viskasid Janar Talts 18 ja eriti viimasel veerandajal hoogu läinud Timo Eichfuss 16 punkti.

Taas ilma Augustas Peciukeviciuse ja Joosep Toometa tegutsema pidanud Rock mängis terve esimese veerandaja ühtlaselt ja kindlalt. Karolis Petrukonise pealtpanek oli esimesele kümnele minutile ilusaks punktiks ja tabloo näitas tartlaste eduseisu 19:13.

Hea rütm kestis ka teise perioodi esimestel minutitel, kui Marek Doronin tegi ründelauast seisuks 21:15. Tundus, et eelmise nädala võidust Sofia Lukoil Academicu üle sai Rock nii hea emotsiooni, et Ungari liigas viimast kohta jagava Körmendi vastu suudetakse samuti mänguohjasid enda käes hoida.

Siis muutus kõik. Körmend tegi nelja minutiga 13:0 spurdi ja Rockil said ideed ühtäkki otsa. Kaugvisetega ollakse sel aastal pidevalt hädas olnud ja pallikaotusi tehti selgelt liiga palju. Körmendi 7-9 punktiline edu püsiski esimese poolaja lõpuni ja puhkepausile läksid meeskonnad Körmendi juhtimisel 38:30.

Riietusruumist tulles tabasid Janar Talts ja Gert Dorbek kohe kaugelt, aga kolmanda veerandaja keskpaigaks taastas Körmend Rocki pallikaotuste tõttu 45:38 edu. Talts ja Kriisa leidsid aga uuesti viskesoone ning korraks pääseti Taltsi pealtpanekust isegi 53:52 juhtima. Kolmanda perioodi lõpetas aga Körmendi tagamehe Walter Lemoni kaugvise, mis viis Ungari klubi 55:53 ette.

Otsustava veerandi alustuseks hoidis Rock Körmendi kahe ja poole minuti jooksul nulli peal ja Kurbase keskpositsioonivise tegi Rocki eduks 59:55. Rocki leitud viskekindlus jätkus ja aina paremasse hoogu läks lõpuks 16 punkti ja 12 lauapalli panustanud Timo Eichfuss. Parimal juhul jõudis Rock 2.30 enne lõppu juba 10 punktiga 73:63 ette.

5,5 sekundit enne lõpuvilet vähendas Körmend nende parimana 27 punkti toonud Lemoni lähiviskest vahe kolmele punktile, et Tanel Soku vabavisked kindlustasid Rockile raske, aga magusa võidu, mille teeb eriti meeldivaks fakt, et see saadi võõrsil. Kaugviskeid tabati lõpuks 25st 10, esimese poolaja järel oli see näitaja vaid 9st 1.