Martin Dorbek heitleb Pyrintö kolme ameeriklase vastu. Foto: Laura Oks
Korvpall
19. november 2014, 07:00

Kas hea esitus tõstab mõne kalevlase Ühisliigas pingilt? (1)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond mängib kolmel rindel seni vägagi edukalt, sest Balti ja Eesti liigas on tabelis ainult võidud ning Ühisliigaski asutakse tabeli keskosas. Eile sai kahe riigi meistrite heitluses kalevlaste tagumine septett teist korda jagu Tampere Pyrintöst, seekord Tondirabas 83:72.

Tore, et Alar Varrak on meeskonna kõik mängijad pannud vastutama. Kelle Ühisliigas, kelle nõrgemates sarjades. Eile põhimõtteliselt ei käinud väljakul kuus põhimeest (Scott Machado ja Gregor Arbet lõid lõpus kaasa vaid seetõttu, et kaaslased kukkusid viie veaga välja) ning ülejäänud teavad, et nad peavad ise hakkama saama.

EJ Singler vedas Kalevit 23 ja Kristjan Kitsing 21 punktiga, mõlemad noppisid ka 9 lauapalli. Mindaugas Kupšas lisas vastavalt 16+11. Samas tegi meeskond kokku 25 pallikaotust (Martin Dorbek 8, Erik Keedus 5, Reinar Hallik 4).

Pühapäeval Peterburis peetud Ühisliiga mängus väsis meeskond viimasel veerandajal, kas Balti liiga head esitused tõstavad mõne mehe Ühisliigas edaspidi suuremasse rolli? "Mõni vend on näidanud ennast väga heast küljest. Puhas minu pakk, et pole neil Ühisliigas lasknud natuke rohkem möllata, üritame mõne venna mänguminuteid suurendada. Töötame selle nimel ja usun, et ühel hetkel pilt muutub natuke," ütles Kalevi peatreener Alar Varrak.

Ühisliigas võõrustab Kalev pühapäeval ülitähtsas mängus kell 17 Tondirabas Krasnojarski Jenisseid, kel on Eesti klubist kaks võitu vähem.

Balti liiga A-alagrupis jätkab Kalev aga täisedu, 6 võiduga. Ehkki pääs play-off’i kindlustati sisuliselt juba mõni mäng varemgi, on mõtet täiega lõpuni panna, saamaks kohamängudeks võimalikult head asetust ja alguseks hõlpsamat vastast. Järgnevad Pasvalys 4 (5 mängust), Pyrintö 2 (6), Pärnu ja Riia Barons 1 (3) ja Jurmala 0 (5) võiduga. Pärnu kohtub täna võõrsil Baronsiga.