MUHU RAKETT: Timo Eichfuss paneb varasemaga võrreldes vähem pealt, aga eurosarjas on ta kujunenud Rocki võtmemängijaks.
Korvpall
19. november 2014, 07:00

Tartu Rock leidis kindluse ja on mülkast välja tulnud (2)

Tartu Ülikool/Rock pidas korvpalli Eurochallenge’i sarjas B-grupi kolmanda kohtumise, kui võõrsil alistati Ungari klubi Körmend 79:72. Kolmest viimasest alagrupimängust kaks koduväljakul pidaval Rockil on nüüd edasipääsusaatus enda kätes ja kahenädalasele pausile minnakse helgete mõtetega.

Pärast teise veerandaja alguse mõõna, kui 21:15 eduseis mängiti üheksasilmaliseks kaotusseisuks, hakkasid Rocki kaugvisked tabama ja rünnakul näidati enesekindlust, mida varasematel kuudel oli näha harva. Kolmeseid sopsasid nii Janar Talts, Tanel Sokk, Gert Dorbek kui taas korraliku esituse teinud 40aastane Valmo Kriisa.

"Raske õhtu oli. Körmendil oli puhas koduväljaku saal, väike ja lärmakas. Aga alustasime hästi ja olime mänguks hästi valmis. Teisel veerandajal tuli kahjuks mõõn, tegime järjest rumalaid pallikaotusi (esimesel poolajal kogunes neid tartlastele 9 – toim). Tekkis kaos rünnakul ja sellest tulenevalt omakorda kaitses," rääkis Rocki peatreener Gert Kullamäe esimese poolaja nukratest momentidest. Kohati tundus, et eelmise nädala kindel võit Sofia Lukoil Academicu üle oli vaid ere sähvatus, kuid viimase 20 minuti vahva tegutsemine viitas hoopis vastupidisele.

Eichfuss on võõrsil kindlus ise

Millega teisel poolajal mängu muutus toodi? "Mehed võtsid ennast kokku. Süstisime poolajal mängijatesse enesekindlust ja ütlesime, et kui on koht, siis ei tohi viskamata jätta. Meie mäng on juba selline, et kui kaugelt ei taba, siis ei kipu muud asjad ka välja tulema. Saime kindluse kätte ja selle pealt ette läksimegi," vastas Kullamäe. Lõpuks tabas Rock kolmeseid 25st 10, esimese poolaja järel oli see näitaja vaid 9st 1.

Kaks ja pool minutit enne lõppu läks Rock Timo Eichfussi kolmesest juba 73:63 ette. Lõpuks 16 punkti ja 12 lauapalli toonud kahemeetrine äär oli Rockile kasulik ka kahe nädala eest Rumeenias Targu Jius, kui tõi kaotusmängus tartlastele 17 punkti. Eile läks Eichfuss eriti hoogu viimasel veerandajal, mille jooksul tõi kaheksa punkti. Väljakult tabas ta kokku viskeid 7st 6!

"Timo ongi viimasel ajal tubli olnud, aga ei hakka teda rohkem kiitma. Kui tahan kiita, siis ütlen seda talle nelja silma vahel," naeris Kullamäe.

Körmend jagab Ungari liigas ühe võidu ja kuue kaotusega küll viimast kohta, aga eurosarjas oldi enne eilset täisedu kahe võidu peal. Niisiis maitsevad võõrsilt välja võideldud punktid Rockile äärmiselt magusalt, arvestades, et kaks nädalat tagasi alustati eurohooaega päris masendava 56:74 kaotusega Rovinarile. Pealegi on kaks järjestikust võitu saadud ilma kubemelihase vigastusega hädas oleva Augustas Peciukeviciuse panuseta.

Nüüd on Rockil võimalus alagrupist edasipääs kindlustada nii, et teiste peale esialgu lootma ei pea. Kahe nädala pärast võetakse Tartus vastu seesama Rovinari. "Proovime Eesti liiga mängudega head hoogu hoida. Loodame, et Augustas on selleks ajaks tagasi, mis oleks meile superkäik. Ja mine sa tea, mis Joosep Toome põlved vahepeal teevad. Kindlasti tahaks, et neist vähemalt üks oleks valmis selleks ajaks väljakule jooksma," lausus Kullamäe.

Saksalt kaotusmängus 14 punkti

Endise korvpallikoondislase Kaido Saksa koduklubi Aarhusi Bakken Bears (Taani) kaotas Eurochallenge'i C-grupis koduväljakul Belgia meeskonnale Okapi Aalstarile 83:92, kuigi enne viimast veerandaega oldi veel ees 75:71.

Saks viskas 19 minuti jooksul 14 punkti, võttis maha 4 lauapalli ja blokeeris ühe vastaste viske. Väljakult tabas ta viskeid 11st 5, sealjuures kolmeseid 8st 3. Bakken Bearsil on C-grupis võiduarve kolme kohtumisega avamata, Aalstaril on kirjas täisedu 3 võitu.

Korvpalli Eurochallenge

Körmendi Egis (Ungari) – Tartu Ülikool/Rock 72:79

(13:19, 25:11, 17:23, 17:26)

Körmend: Lemon 27, 5 rs, Richards 19, 9 lp, Ferencz 7

Rock: Talts 18, 7 lp, 2 bl, Eichfuss 16, 12 lp, Sokk 14, Dorbek 8, Kriisa 8, Kurbas 7, 6 rs, Doronin 4, Petrukonis 2, Meister 0

B-grupi tabeliseis: Rock 2 võitu ja 1 kaotus, Körmend 2-1, Targu Jiu Rovinari Energia (ROM) 1-1, Sofia Lukoil Academic (BUL) 0-2