Jules Bianchi tegi 7. oktoobril võika õnnetuse, kuid nüüd on ta väljunud koomastFoto: YUYA SHINO
Vormel 1
19. november 2014, 18:55

RÕÕMUSÕNUMID! Jules Bianchi tuli koomast välja! (4)

Oktoobri alguses Suzuka vormel-1 etapil raske avarii teinud Jules Bianchi tuli kunstlikust koomast välja ja hingab iseseisvalt, teatas vormelisõitja perekond, vahendas BBC. 

Jaapani GP-l raske avarii teinud Bianchi viidi kohe pärast õnnetust Yokkaichi haiglasse, kus talle tehti kaks lõikust. Praegu viibib 25aastane prantslane Prantsusmaal Nice'i haiglas. 

"Jules ei ole enam kunstlikus koomas, aga ta on ikka veel teadvuseta. Ta hingab iseseisvalt ning tema seisund on stabiilne, kuigi seda nimetatakse jätkuvalt ka kriitiliseks," teatasid Bianchi vanemad Philippe ja Christine. 

"Kuigi Julesi olukord on endiselt tõsine, ja see võib nii ka jääda, siis otsustati, et Jules on piisavalt stabiilses seisundis, et tuua ta tagasi sünnimaale Prantsusmaale. Oleme õnnelikud, et Jules on tugev ning tulnud sellest raskest olukorrast välja," seisis perekonna pressiavalduses.

Perekond tänas ühtlasi Yokkaichi haiglat ning doktoreid Kameid ja Yamamichit ning härra Ogurat. 

5. oktoobril toimunud Jaapani GP-l põrutas esmalt rajapiirdesse Adrian Sutil, kelle masinat kutsuti ära vedama rajatraktor. Kuna võistluse korraldajad otsustasid etapiga jätkata ja turvaautot rajale ei kutsutud, läks sõit vihmastes oludes edasi. Vaid mõned hetked pärast Sutili õnnetust kaotas aga samas kohas oma masina üle kontrolli Jules Bianchi, kes sõitis rajalt välja ja põrutas otsa Sutili masinat ära vedanud traktorile.