Nigeeria fännid nõuavad meeskonna 2013.a Aafrika meistriks tüürinud peatreener Stephen Keshi lahkumist. Pole vist kahtlustki, et nad saavad oma tahtmiseFoto: PIUS UTOMI EKPEI
Jalgpall
19. november 2014, 20:57

Valiksarjas põrunud Nigeeria jalgpallikoondisel jääb Aafrika meistritiitel kaitsmata!

Valitsev Aafrika jalgpallimeister Nigeeria tegi valikturniiri viimases voorus koduväljakul Lõuna-Aafrika Vabariiga 2:2 viigi ning see tähendab seda, et tuleva aasta jaanuaris-veebruaris Ekvatoriaal-Guineas toimuvale finaalturniirile nad tiitlit kaitsma minna ei saa!

Et Kongo Vabariik alistas samal ajal 1:0 Sudaani, pidi Nigeeria tänase mängu edasipääsu juba klndlustanud LAVi vastu igal juhul võitma. Nii aga ei läinud - teise poolaja alguses jäädi juba 0:2 kaotusseisu ning kuigi kohtumise neljandal üleminutil suudeti mänguseis viigistada, siis sellest finaalturniirile pääsuks ei piisanud.

Lisaks Ekvatoriaal-Guineale, LAVile ja Kongole pääsesid finaalturniirile ka Ghana, Mali, Sambia, Tuneesia, Elevandiluuranniku, Gaboni, Cabo Verde, Kameruni, Senegali, Burkina Faso, Alžeeria ja Guinea koondised. Lisaks pääses Rahvaste Karikale ka seitsme alagrupi peale parim kolmanda koha saanud meeskond, kelleks osutus Kongo Demokraatlik Vabariik. Neid võis lõpuks ohustada üksnes Egiptus, kes pidanuks selleks saama täna õhtul võõrsil vähemalt kahe väravaga jagu Tuneesiast. Seda aga ei juhtunud, Egiptus kaotas mängu lõpuks 1:2 ja nii jäävad aastatel 2006 - 2010 kolm järjestikust tiitlit võitnud Vaaraod nüüd kolmandat korda järjest Aafrika meistrivõistluste finaalturniirilt eemale.