Kadri Lehtla.
Talisport
20. november 2014, 07:00

Naiste koondise pingereas viiendaks langenud Kadri Lehtlal on kaelas vaid võlad (7)

Eesti viimaste aastate parima naislaskesuusataja Kadri Lehtla seis on enne algavat hooaega kõike muud kui roosiline. Ala rahavoogude vähendamine on tema sõnul ettevalmistust mõjutanud eriti rängalt.

"Mul pole midagi muud peale võlgade. Kui kerjamas käin, saab ka mingi leiva lauale. Isiklikke sponsoreid mul pole. Mõned asjad olen headelt inimestelt välja nurunud, aga raha pole ma saanud," räägib Lehtla oma raskest olukorrast.

Soomlasest lasketreeneri Asko Nuutineni abi polnud tal rahapuuduse tõttu enam võimalik paluda ning peamiselt on ta Meelis Aasmäe ja Jaanus Teppani nõuannete põhjal treeninud üksi. Peale Otepääl harjutamise käis ta augustis Austrias laagris ning oktoobris treenis koos suusaorienteeruja Daisy Kudre ja murdmaasuusataja Heidi Rajuga Bulgaarias.

Laskesuusakoondise uuest peatreenerist Janno Prantsust on Lehtlale praegu abi päris palju. "Kõik on normaalne. Ta juhendab mind tiirus ja hea, et ta olemas on. Ühislaagris on vaja, et keegi binokli taga passiks ja hoolitseks, et kõik oleks kontrolli all," selgitab Lehtla.

Kuna nädala alguse katsevõistlustel sai Lehtla kehva lasketäpsuse tõttu alles viienda koha, langes ta naiste koondise pingereas samale positsioonile. Seega peab ta kalendriaasta lõpuni leppima võistlustega, mis teistest üle jäävad. Järgmisel nädalavahetusel on Lehtla MK-sarja avaetapil Östersundis vähemalt segateatesõidus siiski rivis.