Kauri Kõiv.
Talisport
20. november 2014, 07:00

Kauri Kõivul välismaine, aga salapärane hooldetiim

Mullu Oberhofis MK-etapil kuuenda koha saanud, kuid Sotši olümpiamängudel kõrbenud laskesuusataja Kauri Kõiv ei jäänud pärast hooaega pea norus istuma, vaid leidis toetajad ja palkas appi välismaa hooldemehed.

Kes Kõivu suusad tänavu libisema panevad, jätab 31aastane sportlane esialgu enda teada. "Nad määrivad ikka medalimeeste suuski," kergitab ta pisut saladuseloori. "Praegu ma ei tea, kas see otsus oli õige. Aga vaatame, kas õnnestub maailma tippudele lähemale libiseda."

Ühtlasi jätkab Kõiv koostööd soomlasest laskmisasjatundja Asko Nuutineni ja murdmaatreener Kalmer Trammiga. "Suvine ettevalmistus oli eralõbu – mind on tugevalt toetanud kaitsevägi ja Elva klubi," sõnab Kõiv ning osutab alaliidu olematule abile.

Ettevalmistusperioodil käis Kõiv kaks korda mäestikulaagris: augustis timmis kolm nädalat vormi Obertillachis ja oktoobris 17 päeva Ramsaus. Lisaks harjutas ta septembris Vuokatti suusatunnelis.

"Kui teha, siis täiega ja võtta asjast maksimum," arutleb Kõiv. "Samas on elus peale laskesuusatamise palju muudki. Tippspordis jätkamine oleneb sellest, kuidas mul tänavu läheb."