Henrik Pürg mängimas Nõmme Kalju eest Eurooa liiga teise eelringi avamängus Poznani Lechi vastu.Foto: Nõmme Kalju
Jalgpall
20. november 2014, 11:06

Ühe noormängija FC Florale kaotamine pani Nõmme Kalju teisega profilepingut sõlmima (5)

Eelmisel nädalal kaotas Nõmme Kalju seitse aastat klubisse kuulunud 18aastase poolkaitsja Mihkel Ainsalu rivaalklubile FC Flora, kui Ainsalu otsustas Kaljust lahkuda ja sõlmida Floraga profilepingu.

Et Kaljul Ainsaluga profilepingut sõlmitud polnud, ei pidanud Flora tema mängijaõiguste eest nõmmekatele sentigi maksma. Kaljule tuli tasuda vaid ülemineku registreerimistasu, mis on U19 vanuseklassi mängija puhul vastavalt Eesti Jalgpalli Liidu üleminekute korrale 3600 eurot.

Oma kasvandiku Ainsalu kaotamine oli Kalju jaoks kahtlemata valus hoop ning täna teatati lükkest, millega välditakse samasugust asjade käiku teise 2014. aasta hooajal Kalju põhimeeskonda tõusnud oma kasvandiku Henrik Pürgiga, kellega sõlmiti kolme-aastane profileping.

Pürgiga sõlmitud leping on Kalju jaoks tähtis ka põhjusel, et alates 2015. aastast lasub Eesti klubidel kohustus mängitada igas meistriliiga kohtumises algusest lõpuni ühte oma kasvandikku.

"Mul on väga hea meel sõlmida leping klubiga, kus olen kasvanud ning saanud võimaluse mängida tipptasemel, Premium liigas ja Euroopa Liigas. Mu eesmärk on jätkata arengut mängijana ning pakkuda klubi eest häid esitusi, siis tuleb ka mänguaeg ning koondisekutsed," sõnas Pürg lepingu sõlmimise järel.

Kalju spordidirektor Sergei Terehhov lisas: "Väga tähtis leping Nõmme Kalju ajaloos, kuna varem pole ükski klubi oma kasvandik Kaljuga lepinguni jõudnud. Henrik tõestas tänavu kõigile, et temas on sisu ning kindlasti näeme teda järgmisel hooajal Kalju esindusmeeskonnas väga olulises rollis."

Nii keskkaitses kui paremkaitses tegutsev Pürg sai esimese kõrgliigamängu kirja tänavu juulis, kuid kujunes seejärel Kaljus arvestatavaks jõuks, kogudes hooaja lõpuks enda kaukasse 10 mängu. Samuti tegi Pürg kaasa mõlemas Euroopa liiga teise eelringi matšis Poznani Lechiga.

Pürg on Eesti U19 koondise liige ja teenis nädala alguses üllatuslikult kutse ka A-koondisesse. Teisipäevases maavõistluses Jordaaniaga ta siiski platsile ei pääsenud.