Ajakirja "Jalka" detsembrikuu numbri esikaas.
Jalgpall
20. november 2014, 11:26

Värskes Jalkas selgub, kes ja miks loopis Mart Poomi arbuusikoortega

Eesti jalgpallikoondise legendaarne puurivaht ja praegune väravavahtide treener Mart Poom annab novembri lõpus välja koos Indrek Schwedega kirjutatud elulooraamatu.

Ajakirja "Jalka" aasta viimane number avaldab raamatust katkendi, kust saab muuhulgas teada vutimeeste omapärasest huumorisoonest ja ootamatust kultuurišokist. Vastuse saab küsimus, kes loopis Poomi arbuusikoortega? Samuti leiab ajakirjast Poomi põhjaliku seletuse, miks ta oma karjääri kirja pani.

Ajakirja pikas intervjuus räägib enda mõttemaailmast Norbert Hurt, kes oma noorest vanusest hoolimata on paljude jalgpallitegelaste jaoks kohalik vutifilosoof. Hurt annab teada, mida ta sellest kõigest arvab, kuidas pealtnäha rahulik treener end mängijatele mõistetavaks teeb ning kust ta tarkust ammutab.

Jalka vaatab tagasi möödunud Premium liiga hooajale ning uurib tabeli alumise poole klubide treenerite käest, milline esineliku tiim neile kõige rohkem peavalu valmistas. Selgub, et selleks polnud üldse mitte tiitli võitnud Tallinna Levadia.

Oma jalgpallipisikust jutustab kolmekordne kokteilisegamise maailmameister Krista Meri, kelle teisele tiitlivõidule elas muuseas kaasa koguni 16000 inimest! Ajas tagasi vaatab praegu moemaailmas tegutsev endine koondislane Sepo Vilderson, kes paljastab põnevaid seiku oma sportlaskarjäärist.

Peale kõige selle võttis Jalka ette praamisõidu üle Suure Väina. Külastasime Saaremaa õppeasutusi, et näha oma silmaga, mida teeb kooliprojekt lastega. Tähelepanu jätkub ka teistele maakondadele – Võru jalgpalli esindab kohalik treener Jaanus Vislapuu, Jõgevamaa vuti ajaloost ning hetkeseisust teeb ülevaate Tiit Lääne.

Oma sümboolse koosseisu on koostanud muusik Teele Viira, mängijaks luubi all on esiliiga parim väravakütt Kristen Saarts. Lisaks on uues numbris Eesti legendaarsete väravate edetabel ja muudki. Postritelt leiab Eesti meistri Tallinna Levadia, Steven Gerrardi ning Isco.