Martin Wildauer Eestis võistlemasFoto: ARNO SAAR
Spordivaria
20. november 2014, 15:21

Rammumeeste MK-võitja rebestas Achilleuse kõõluse, kuid võistles lõpuni! (1)

Eelmisel nädalavahetusel selgus Malaisias peetud kahepäevasel finaaletapil rammumeeste MK-sarja võitja, kelleks krooniti Eesti osavõistlusel teise koha saanud austerlane Martin Wildauer. Võistlus ei kulgenud aga oodatud rütmis, sest pärast esimest ala rebestas austerlane Achilleuse kõõluse. Mees jätkas läbi põrguvalu.

„Rekkatõmbamisel tõmbas Martin oma Achilleuse kõõluse täiesti ribadeks. Ta ise oli depressioonis ja arvas, et kõik on kadunud. Arstid tahtsid loomulikult operatsiooni teha, kuid konkurendid, eriti serblane Ervin Katona, andsid talle nõu jätkata," selgitas Eesti rammumees, Malaisias 12. koha saanud Lauri Nämi.

Kuna edumaa poolaka Krzystof Radzikowski ees oli MK-sarjas imeväike, otsustaski Wildauer, vaatamata arstide soovitustele kohe operatsioonilauale minna, jätkata ning võitis seejuures teisel päeval kavas olnud järjekordse rekkatõmbamise.Tõsi, tal lubati startida istudes.

 „Muidu oli ta karkudel. Võistluse ajaks teibiti ta kõõlus kinni. Kui ala sai läbi, tõid kaks meest ta ära. Muidugi see oli päris koomiline, kuid võidutahe oli tal nii suur, et võitiski!" kiitis Nämi. 

Kuna poolakas Radzikowski 3. kohast ning 61,5 punktist enamat ei suutnud ning Wildauer sai lõpuks 47,5 punktiga 9.koha, suutis austerlane säilitada ka vajalikud punktid ning tõstis peakohale meistrikarika. 

Nämi, kes võitles hooaja lõpus õlavigastusega, jäi MK-sarjas esikümne lõppu. "Hooaja esimene pool läks väga hästi, kogusin viis-kuud neljandat kohta, paar korda olin kolmas. Hooaja lõpp vajus vigastuse tõttu ära. Malaisias olnud aurusauna õhuniiskus ei passi mulle samuti," selgitas ta.